25 Nisan 2008 Cuma

Play-off Günlüğü

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers

Evine 0-2 ile dönen Wizards'ın seriyi kaybetmemek adına bu maça asılacağını tahmin ediyordu birçok insan ama 36 sayı fark atmak? İşte bu hakikaten şaşırtıcı oldu hele ki Arenas'ın sadece 10 dakika süre aldığı bir maçta Cleveland'ı böylesine sahadan silmek inanılmaz. Savunmayı oldukça sertleştirmiş Washington ve dün de Ceveland'ın berbat yüzdesi de tabi bu farkta etkili olmuş. Play-off' ta böyle bir yüzdeyle bir takım oynarsa yenilmesi fark yemesi kaçınılmaz zaten. (.397 2 sayılık ) ( .125 3 sayılık ) ( .522 serbest atış ).

Seri 2-1 oldu Cleveland hala favori elbette.
Cleveland ile hesabı olan Washington'ın iştahlanması seriyi oldukça güzel bir hale getirecek .

Toronto Raptors - Orlando Magic

Geçen maç son saniye fırsatını kullanamayan Toronto evindeki ilk maçta Orlando'yu farklı geçti. Toronto'da iki farklı kültürden oyunkurucu olması aslında Orlando gibi bir takıma karşı oldukça avantajlı. Dün TJ Ford'un sahada olduğu zamanlarda hızlı oyunla Orlando'nun gardını düşürüp Calderon'la da kontrollü oyunla istediklerini aldılar.

Maçın fark yaratan ayrıntısı NBA'in en iyi üçlük atan takımlarından biri olan Orlando'nun 6-27 gibi bir üçlük yüzdesiyle oynamasıydı. Tabi böyle atarsan maça tutunma şansın da pek olmuyor maalesef. Seri 2-1' e geldi de bu seriden çıkan takımın bir sonraki eşleşmede pek şansı yok.

Utah Jazz - Houston Rockets

Günün tek süprizi Salt Lake City'den geldi. Deplasmandaki iki maçı da fazla zorlanmadan kazanan Utah seriyi evine taşıdığında herkes Houston'ın tek bir maç alamadan süpürüleceğini düşünüyordu. İtiraf etmeliyim ben de bu kişilerden biriyim. Dün Houston hepmizi şaşırttı ve son saniyede olsa maçı kazanmayı başardı. Tabi bu galibiyette Utah antrenörü Jerry Sloan'ın ve Carlos Boozer'ın büyük etkisi var. Bir sonraki maçta Utah muhtemelen gene kazanacak ama şu maçı böylesine ciddiyetsizlikle kaybetmeleri üzücü. Batı yakasında şampiyonluğu hedefleyen bir takım için böylesine kayıplar pek affedilecek şeyler değil.

Sakat oyunculardan Rafer Alston'ın dönmesi Houston'a acaip yaramış ve takımın direnç gücünü arttırmış bakalım bu direnç Energy Solutions Arena'da Houston'a bir süpriz daha yaptırıp evine tekrar saha avantajıyla dönme şansını verecek mi ?

Hiç yorum yok: