26 Nisan 2008 Cumartesi

Chelsea&ref 2 - 1 United

İngiltere'de şampiyonluğun adının belki belli olacağı maçta Chelsea evinde United'ı 2-1 mağlup etti. Maçın ilk yarım saatinde Chelsea'nin acaip derecede baskısı vardı. United defansında Vidic Drogba ile girdikleri bir pozisyonda sakatlandı ve maçın hemen başında oyunu terketti.Chelsea'nin golü ise +45'de Ballack'la geldi. İkinci yarı ise Carvalho'nun hatasını Rooney iyi değerlendirdi ve golü yazdı. Sonrasında United çok iyi pozisyonlar buldu oyunu da dengeledi önce yan hakem bir pozisyonu ofsaytla kesip C.Ronaldo'nun karşı karşıya kalmasını engelledi. Ardından da United ceza sahası içinde bir pozisyonda elle oynama durumu olmamasına rağmen orta hakemi uyararak penaltı verdirdi. Chelsea adına nimet denilebilecek bir durum oldu çünkü tüm golcülerini oyuna almış tüm riskleri üstlenmişti Avram ama gerek kalmadı onun hamlelerine inanılmaz balı devam ediyor kendisinin. Sir Alex Ferguson ise kafasında önce Barça maçı olduğunu gösteren bir kadroyla çıktı maça Vidic'in sakatlığı planlarını biraz bozdu tabi. Ortasahayı Anderson, Fletcher, Nani gibi oyuncularla kurup maça Cristiano Ronaldo'yu yedek tutarak salı günü oynayacakları maçı hedef seçen Ferguson'un hesapları 82. dk'ya kadar tutmuştu ta ki o penaltıya kadar. Gerçi sonrasında United biraz oynayınca iki top çizgiden çıkartıldı ama gol gelmedi.
.
Kalan iki hafta var Premier League'de haftaya United Old Trafford'da Westham'ı konuk edecek. Chelsea ise St James Park'ta Newcastle United'a konuk olacak. Sonraki hafta ise United Wigan deplasmanında Chelsea ise evinde Bolton'la oynayacak.
Şimdiden dualar başlasın bakalım Westham'ın bir süpriz yapması için . O olmazsa bir sonraki hafta Wigan için dualar edilir. Gönlüm sezonun tümünde bu kupayı fazlasıyla hakeden United'dan yana.

Hiç yorum yok: