18 Nisan 2008 Cuma

Sezon sonu ödüllerine bakış - 2

Rookie of the Year - Yılın Çaylağı:


Burada iki adayımız var, Kevin Durant ve Al Horford. Durant NBA'e adım attığı anda Seattle'ın herşeyi oldu, bütün kritik topları onun kullanması beklenildi, hücumda onun eline top değmeden Seattle hücumu gelişmedi, 4. çeyreklerde o kenara alınınca maç bitti demekti. Yani rakip tamamen kendisine konsantre olmuşken, Durant çıktı maç başına 20 sayı attı çaylak yılında, bunu en son Lebron yapmıştı zannedersem. Sakın kendisini Lebron ile kıyasladığım zannedilmezin, ama bu çocuk gerçekten de haketti bu ödülü almayı. Öte yanda Horford, evet çoğu kişinin beklentisini geçti. Evet ilk 5 başlamayı sonuna kadar haketti, evet Atlanta'nın başarısında onun da payı büyük ama Durant'ın bir takımın liderliğini üstlenerek 20 sayı ortalaması yakalaması bence daha önemli. Zaten kimse Horford'un alabileceğini pek düşünmüyor.







Best Defensive Player of the Year - Yılın en iyi defans yapan oyuncusu:


Burada adaylar her seneki gibi: Bruce Bowen, Marcus Camby, Shane Battier ve Tim Duncan. Bunlara yeni olarak Kevin Garnett katıldı diyebiliriz. Ben artık Bruce Bowen'a veya Tim Duncan'a bu ödülün verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu iki oyuncu yıllardır NBA'in en iyi savunma yapan takımının değişmez iki parçası. Birisi muhtemelen NBA'deki en iyi yardım savunmasını yapıyor ve boyalı alanı rakiplere zindan ediyor. Diğeri ise NBA'in en skorer guard'larına bıktırıcı bir savunma yapıp onları etkisiz hale getirebiliyor. Nedeni ise Celtics'in bu sene yaptığı savunma. Tabii bu savunmada koç Tom Thibodeau'nun da parmağı var, ancak Garnett'in pota altındaki yardım savunması gerçekten sene boyunca son derece etkiliydi. Ödülü büyük ihtimalle Garnett alacak gibi duruyor Celtics'in başarı düzeyi nedeniyle. Not: Bu yazı tamamlanmadan önce sonuçlar açıklandı ve Garnett ödülün sahibi oldu.





Yılın 6. adamı

Burada zaten tek aday vardı ve kendisi kazandı. Herhalde tartışmanın, değişik fikirler adaylar ortaya atmanın en gereksiz olduğu ödül buydu. Hak yerini buldu: Manu Ginobili.



Yılın Koçu

Şimdi burada yine bir kaç adayımız var: Byron Scott, Rick Adelman, Phil Jackson ve Doc Rivers. Rick Adelman evet Rockets ile çok güzel işlere imza attı, Yao'suz takımı playoff'lara 4. sıradan soktu ama bunlar yılın koçu ödülü için yeterli başarılar değil bana kalırsa. Phil Jackson'ın da Gasol takası sonrası çıkışa geçmeleri sonucu aday olmasını çok mantıklı bulmuyorum. Doc Rivers bana kalırsa NBA'de barınması bile büyük mucize olan bir koç, ha bu sene 3 yıldızını iyi kullandı mı? Tabii ki evet ama yıldızlar da ona bir hayli yardımcı oldular bu konuda egolarını arka plana iterek. Sıra geldi son ve en favori adayıma: Byron Scott. Chris Paul kadar kendisinin de Hornets üstünde etkisi var diyebilirim, hatta Chris Paul'un da gelişiminde bile etkisi var diyebiliriz. Ayrıca genellikle o sene en çok gelişme gösteren takımın koçuna verilen bir ödülden bahsediyoruz, burada Scott'un şansı son derece artıyor.


MIP ve MVP ödüllerine daha önceki yazılarımda değinmiştim.

Hiç yorum yok: