21 Nisan 2008 Pazartesi

Play- off günlüğü

L.A Lakers - Denver Nuggets

Pau Gasol'u takas ettikten sonra ( artık şantajla mı aldılar yoksa memphis tarafı o sırada komple sarhoş muydu bilmiyorum ) bir anda Batının ve Nba finalinin en favori takımlarından biri haline gelen Lakers evinde Playoff'lara son anda kapağı atan Denver'ı konuk etti. Denver'dan açık konuşayım hiçbirşey olmaz, Carmelo'nun lider görevini gördüğü yerden hayır gelmez o kadar net. AI'ya yazık oluyor sadece.
.
Seyirci Kobe'nin hakkını istemeyi ihmal etmedi gene.




Maç için genel konuşacak olursak Kobe'yi durdursan Gasol devrede, onu durdursan Kobe devrede, hadi onları bir şekilde yavaşlattın e sırada Odom var şeklinde geçti tüm maç. Lakers kazanacağından emindi aynı şekilde Denver'da kaybedeceğinden emin olunca pek de çekişmeli olmayan bir maç oldu. Denver ara ara patlamalarla farkı 10'lara indirsede yaklaşamadı bile. Serinin bu ilk maçında evsahibi adına en sevindirici olay Lakers'ın Shaq'dan sonra dominant bir uzun bulmasının takım üzerine yarattığı katkının Playoff'ta artarak sürdüğünü görmek oldu.


Beckham şu sıralar her Lakers maçına gider oldu. Jack Nicholson'dan sonra Lakers yeni bir fanatik taraftar kazanıyor gibi. Çocuklarıyla birlikte şehrin takımını destekleyen Beckham'ın Kobe ile birlikte takılmaya başlaması da bunu iyice hızlandırmıştır herhalde. Geçen hafta da Kobe çocuklarıyla Galaxy nin maçındaydı. Velet Beckham Kobe'nin formayla yaptığı hareketi yapmış. Karizma durumu babadan oğula geçiyor herhalde.



Detroit Pistons - Phily 76'ers

.
Doğu konferansının en rahat geçecek diye beklenen serilerin ilki buydu. Dün gece güçlü Detroit'in evinde oynanan maçta phily en büyük süprizlerden birini gerçekleştirdi. Seriyi alması hala zor ama Detroit'e çok soğuk bir duş etkisi yaptırdıkları kesin tabi uyuyan devi uyandırdıkları da. Maçın fark yaratan adamı kenardan gelip 11 sayı 14 ribaund ile oynayan Reggie Evans oldu.


Orlando Magic - Toronto Raptors

.
Doğu'nun bir diğer eşleşmesinde temsilcimiz MIP adayımız Hidayet'in forma giydiği Orlando Magic rakibi Toronto'yu evinde fazla zorlanmadan geçti. Maçın ilk bölümlerinde Orlando'nun 9/11 gibi bir üçlük yüzdesiyle oynaması sayesinde açılan fark gitgellerle maç sonuna kadar sürdü. Hidayetin 21 sayıyla tamamladığı maçta beklenen oldu Orlando seride 1-0 önde ki seriyi de geçecekler rahatça şayet büyük bir mucize olmazsa.
.
Boston Celtics - Atlanta Hawks

Böyle bir maç başı atmosferiyle kim gaza gelmez sorarım
.

Doğunun büyük favorisi Boston Celtics dün serinin ilk maçında evinde Atlanta'yı konuk etti. Üç silahşörler playoff'a çok iyi başlangıç yaptı, belli ki iyi hazırlanmışlar. Takımdaki herkesi de oyuna katmaları yola devam ederken yıpranmama açısından açısından çok iyi olacak. Zaten Batı tarafındaki takımlar birbiriyle çok zorlu maçlar yapacak ve finale oldukça yıpranmış gelecekler. Bu Doğu tarafından Nba finaline çıkacak takım açısından oldukça büyük bir avantaj. Ayrıca dünkü maç bir yerde gösterdi ki yaşlı kurt Sam Cassell'inde Boston'a playoff ta katacağı çok şey var.

Dünkü maçın ünlü konuklarından biri de Boston şehrinin Baseball takımı Red Sox'ın oyuncusu Ortiz'di. Şehrin diğer takımına destek olmak için maça gelen Ortiz devre arasında takım showlarından birinde assist yaptı. Bu arada bu nasıl bir dunk yahu ...

Hiç yorum yok: