27 Nisan 2008 Pazar

Play-off Günlüğü

Toronto Raptors - Orlando Magic

Toronto evindeki ilk maçı farklı aldıktan sonra dün akşamki ikinci maçı da alıp seriye eşitlik getirme derdindeydi. Orlando ise deplasmanda bir maç alıp seriyi kısa tutma hesapları yapıyordu. Dün akşam maç başladığında Orlando kendi evinde olduğu gibi çeyreğe fırtına gibi başladı, sonrasında Toronto gene yakaladı rakibini maç son 3 dakikaya kadar başabaş gitti. Sonrasında Carlos Delfino'nun oyun dışı kalmasıyla Orlando şutörlerinin rahatlaması maçın sonunu getirdi. Tüm maç boyu berbat 3 sayılık atışlar kullanan Hedo ve Rashard Lewis üstüste iki üçlükle Toronto'nun ipini çektiler. Dün Howard'ın Orlando seyircisiyle mücadelesi de ilginçti, seyircinin Howard her serbest atış çizgisindeyken yaptığı Howard ve Airball tezahüratları gerçekten etkili oldu ve Howard 1-6 gibi bir yüzdeyle oynadı. Rashard Lewis sonunda Play-off'larda 105 milyon dolarlık kontratının hakkını vermeye başladı ( geç de olsa )

Maskot olmak böyle birşeyse bundan sonra hayatımı maskot olarak sürdüresim var.
.
Los Angeles Lakers - Denver Nuggets
.

Evine 0-2 ile dönen Nuggets seriye tutunmak adına bu ilk maçı kazanmaya niyetliydi en azından fikren ve maç öncesi demeçlerde amaç bu şekildeydi. Tabi kazın ayağı öyle olmadı ve evlerindeki ilk maçta boylarının ölçüsünü feci biçimde aldılar 24 sayı farkla 0-3 yaparak serinin bundan sonrasının külfet olacağını da gösterdiler. Denver Lakers'ın ciddi anlamda çok gerisinde bir takım tamam batı yakasının birincisiyle oynuyorsun da evindeki ilk maçta da biraz varlık göstermek lazım. Carmelo Anthony'nin ben bu takımın lideriyim edalarında olduğu bir takımdan çok fazla şey beklediğimin farkındayım. Kobe ve Lakers tam gaz yola devam ediyorlar.

Şu takımda bir tek sana yazık onu bilir onu söylerim.
.
Atlanta Hawks - Boston Celtics
.
Hawks evinde NBA'in şampiyonluk adayı Boston'u 0-2 geride olduğu seride konuk etti. Atletik forward Josh Smith'in yıldız olduğu maçta evsahibi Hawks 9 sayıyla maçı kazanmasını bildi ve seride hiç değilse süpürülmeyeceğini gösterdi. Maç için Boston nasılsa bunları eleriz mantığıyla bu maçı vermeyi kabullenmiş gibiydi 2-0'ın rahatlığı fazlasıyla belli oldu Boston'da, ayrıca Ray Allen'ın berbat şut yüzdeside bu maçı vermelerinde etkili oldu. Atlanta için amaç bundan sonraki maçı da alıp seriye denge getirmek olacak tabi seriyi geçmeleri tatlı bir hayal o da ayrı hiç değilse ezilmeden devam ediyorlar.

Utah Jazz - Houston Rockets

Bir önceki maç deplasmanda iki kez yendiği Houston'a evinde kaybeden Utah bu sefer aynı hataya düşmedi ve seriyi 3-1 e getirmeyi başardı. Houston Yao'suz çıktığı bu seride zaten pek umutlu değildi ama serideki maçların hepsinde farkın 10 sayının altında olması da enteresan Houston hep sonunu getirip işi bağlayamıyor Yao'nun yerine mücadele eden Dikembe baba defansta yeterli olsa da hücum olarak oldukça yetersiz kalıyor ( tabi yaş 40+++ ) . Dün Utah'da ilk beş ve Kyle çift haneleri sayılara ulaşırken Dikembe baba ve Scola yani uzunlar Mehmet ve Boozer'ın karşısında pek etkili olamadılar. Gerçi Boozer'da 3-13 olarak oynamış uzunlar savaşı olmuş biraz dünkü maçta.

NBA'in en önemli uzunlarından Yao'suz Houston'a karşı bile seride 3-1 yapmasına rağmen böyle eze eze bir galibiyet hiç alamayan Utah'ın Batı konferansında birşeyler yapmasını pek de beklemiyorum artık. Dün son ribaundu vermeseydi Houston bugün belki seriyi 2-2 ye getireceklerdi ufak hataların sonucu ne yazık ki büyük oluyor. Lakers, Spurs gibi takımlar varken Utah en fazla konferans yarı finali görecek gibi bu oyunla. Maçın yıldızı temsilcimiz Mehmet Okur oldu, 14 sayı 18 ribaund gerçekten etkileyici bir performans.

Hiç yorum yok: