29 Nisan 2008 Salı

Play-off Günlüğü

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers
.

Daha öncede dediğim gibi eğer maskotluk böyle birşeyse hakikaten maskot olmak istiyorum bu nasıl bir şekil nasıl bir mizansen arkadaş nefis gerçekten.
Serinin Denver açısından tamam mı devam mı maçında, Lakers bu imkanı Denver'a tanımadı ve deyim yerindeyse deplasmanda denize döktü. Play-off ta oynuyorsan takım olarak önce biraz savunma yapman lazım tamam savunma kavramı sana uzak olabilir ama insan hiç değilse biraz çaba gösterir e bunu bile yapmıyorsan bırak seriyi geçmeyi maç kazanmak bile hakkın değil. Dün Lakers aslında Denver biraz zorlasa maçı verebilirdi zaten o lükse de sahiplerdi ama Denver inatla bunu istemeyerek kendi ipini çekti, takımda sadece 3 oyuncu çift haneli sayılar atabildi ve geri kalanı resmen berbat oynadı. Hadi Marcus Camby'i ayrı tutuyorum onun işi pota altı ve rebaund olayı ki bunu zaten fazlasıyla yaptı peki ya geri kalanlar, onlar ( özellikle A.Carter ) berbat oynadılar. Lakers ekstra birşey yapmadı kendi oyunu dışında Kobe gene takımını sürükledi, Gasol ve Odom'da kendisine eşlik etti vegalibiyetle evlerine dönüp dinlenmeye çekildiler.

Denver seyircisi de bu kadar amaçsız, gamsız bir takıma daha fazla tahammül göstermeyeceklerini dünkü maçta pankartlarla dile getirdiler, çok da haklılar.
Bitti be canım gerçekten bitti sendeki inancın birazcığını bile takımın göstermedi, şöyle bir güzelliği üzdükleri için Denver'ı bende kınıyorum. Yazıklar olsun.

Orlando Magic - Toronto Raptors
Dün Hedo'nun MIP seçilmesiyle birlikte Orlando takımında yüzler gülerken hedef elbette seriyi evlerinde sonlandırıp işi fazla uzatmamaktı. Dün gece oynanan maçta ise güzel bir galibiyet alıp seriye 4-1 ile noktayı koydular. Orlando'da sempatik dev Dwight Howard gene maçı domine etti. 21 sayı ve 21 rebaund'la oynadı ki normal birisi için muazzam gelecek bu performans konu Howard olunca artık garip gelmemeye başladı. Orlando'da dış şutör ve içerden oynayan oyuncuların şut kullanım dağılımı aslında bu maçı ve seriyi getiren en büyük etken. Dünkü maçta sahaya çıkan ilk beş oyuncuları 13 ve 12'şer şut kullanmışlar ne az ne fazla, bu da tabi ki rakip takımın savunmada tek yada iki isme odaklanmasını engelliyor. Toronto'da ise Bosh berbat bir yüzdeyle oynadı tabi takımın en etkili adamı kötü bir yüzdeyle oynayınca fazla da birşey gelmiyor ellerinden.

Bu serinin en güzel tarafı sahada her türlü çirkefliği yapan Calderon ve öğrencisi Bosh'un artık Play-off'ları evinden seyredecek olması.

Atlanta Hawks - Boston Celtics

Doğunun Detroit - Phili'den sonra en kolay geçmesi beklenen diğer serisinde süprizler devam ediyor. Çoğu kişi bu seride Atlanta'nın belki bir maç alabileceğini düşünürken seri artık 2-2 olarak Boston'a taşınacak. Boston'u anlamak zor gerçekten takımın Play-off yolunda yorulmadan geçebileceği en rahat seride deplasmandaki iki maçı da kaybetmek pek de akıl karı gibi durmuyor. Dün gece Allen, Garnett, Pierce in ortalama oyunları diğer taraftaki Joe Johnson ve sugarkid Josh Smith'in muazzam oyununa karşı duramadı. Joe Johson 35 Josh ise 28 sayıyla oynadılar ki Play-off için Boston gibi savunma yapan bir takıma karşı süper istatistikler bunlar.

Seri 2-2 olarak Boston'a taşındı. Bundan sonrası için amaç Boston açısından 7. maça bırakmadan turu geçmek, genç Atlanta içinse NBA'in en büyük süprizlerinden birine imza atmaya çalışmak olacak. Bunu başarabilirlermi tabi zor ama yine de Atlanta gibi inatçı bir takımın bunu düşündürmesi bile güzel.

Hiç yorum yok: