23 Nisan 2008 Çarşamba

Play-off Günlüğü

Orlando Magic - Toronto Raptors

Doğudaki serinin ikinci maçında çok acaip işler oldu dün gece, önce ilk periodda rakibini ikiye katlayan bir Orlando vardı sahada sonrasında sahadan çıkmayan Bosh'la farkı kapatan Toronto. Maç boyu Orlando 7-8 sayılara çıkardı farkı Toronto yakaladı oyunun her kırılma anında Toronto teslim olmadı ta ki son şuta kadar onu da Bosh kaçırınca 2-0 geriye düştüler. Dünkü maçın ilginç yönleri arasında Bosh'un ilk yarının son 45 saniyesi ve son çeyrekte az bir süre harici devamlı sahada olması, Howard'ın koluna balta hareketiyle dalan Kapono'ya gülmesi ve Calderon'un neden insanların avrupa şampiyonasında İspanyollardan nefret ettiğini anlatan hareketleriydi.

Bir insan bu kadar karaktersiz hareket etmemeli herşeyi rol, her pozisyonda yerlere atlamalar,hücum faul aldırmaya çalışmalar, her türlü pisliği yaptı dün akşam. Maçı yorumlayan Kaan Kural bile artık dayanamayıp " ayıp bu kadarı artık bu emek hırsızlığıdır " derken Calderon'u özetlemiş oldu. Bosh'da dün Calderon'a özenmiş gibiydi son şutun girmemesine sırf bu terbiyesizlikleri yüzden sevindim. Seri 2-0 olarak Kanada'ya taşındı.

New Orleans Hornets - Dallas Mavericks

Batı serisinin önemli serilerinden Dallas - New Orleans'da dün çarpıcı bir maç yaşandı dallas gün geçtikçe eriyor ve dün 30 sayıya yakın fark yediler. Playoff ta maç kaybedebilirsin fark da yiyebilirsin ama bu kadar ezilerek bir maç oynanmaz. Hornets'ın evinde seriyi 2-0'a getirmesi beklenen birşeydi zaten ama sanırım kendileri bile bu kadar kolay olacağını tahmin etmemiştir. Dün Dallas hiçbirşey yapmadı kazanmak için bitse de evimize dönsek modundaydılar. Chris Paul ve arkadaşları çok da fazla yıpranmadan firesiz olarak Dallas'a gidecekler

Bir paragraf da Hornets'in altın çocuğu Chris Paul'a dünkü maçta 32 sayı ve 17 assist'le oynadı ki gerçekten muazzam rakamlar bunlar. Sezonun MVP adaylarından olsa da ben yaşı gereği bu ödülü alacağına inanmıyorum sırası gelmedi henüz önümüzdeki senelerde bol bol elde edecek bu ödülü zaten.

San Antonio Spurs - Phoenix Suns

Maça geliyorsunuz giriş kapısında karşınıza böyle bir manzara çıkıyorsa insan sezonluk bilet almaz mı. Batının en zorlu eşleşmesinde geçen maç San Antonio'yu ellerinden kaçıran ve iki uzatma sonunda mağlup olan Suns bu kez deplasmanda kazanıp saha avantajını ele geçirmek istiyordu. Aslında maça iyi de başladılar, fark da elde ettiler ama San Antonio'nun gerçekten ulaşılmaz bir Playoff tecrübesi var dünde önce Suns'ı durdurdular sonrasında istediklerini gene alıp seriyi 2-0'a taşıdılar. Suns ise geçen maçı vererek aslında işlerini oldukça zora sokmuşlardı biraz akıllı oyunla seriyi çok farklı hale getirebilirlerdi ama olmadı evlerine 0-2 ile dönecekler. Suns'ın playoff kabusuna Shaq'da çare olamadı şu ana kadar, pota altı sertleşti Shaq gerçekten etkili de oynuyor ama Nash ve Amare harici takımın geri kalanından destek gelmeden ( Barbosa 0-7 FG ) San Antonio'yu elemeyi ancak rüyasında görürler.

Hiç yorum yok: