30 Nisan 2008 Çarşamba

Play-off Günlüğü

San Antonio Spurs - Phoenix Suns

Serilerde tur atlayanlar yavaş yavaş belli oluyor. Dün gece oynanan maçlarda Spurs seriyi Suns karşısında uzatmadı ve 4-1'le seriyi sonlandırdı. San Antonio'da Tim Duncan 29 sayı 17 rebaundla oynayarak takımını galibiyete taşıdı. Suns'ta ise Diaw, Amare ve Shaq'ın çabaları yetmedi. Suns dün gece iki adama teslim oldu tam anlamıyla Parker 31 sayı, Duncan 29 sayı ile oynayıp Suns'ın ipini çekti.

Tabi Barbosa 1-7 ile oynarsa Nash 4-16 gibi bir şut yüzdesi, 3 assist ve 5 turnoverla maçı tamamlarsa yetmez nasıl yetsin ki ona rağmen 5 sayıyla maçı kaybettiler, seride zaten geride olup da bir de üstüne böyle bir performansla oynarsa ancak Torontoyu falan yenme şansı olurdu Suns'ın ama Spurs'e böyle oynamak yetmez. Üstelik işin garibi Spurs dün kötü bir gecesindeydi ve .319 gibi bir şut yüzdesiyle hücum eden Spursü bile yenemiyorsa bir takım hiç kimsenin şampiyonluk vs gibi şeyler söyleme lüksü yok.
.
Detroit Pistons - Phily 76's
.
Doğunun süpriz serilerinden olan Phily- Detro serisinde bu sefer evsahibi Detroit kendisi gibi takım olarak oynayınca tabi fark da direk olarak belli oluyor. Dün beraberliğe gelen seride Detroit ilk perioddan itibaren işi sıkı tuttu ve 14 sayılık fark yaptı sonrasında bu farkı hep koruyarak gitti ve sahadan da 18 sayı farkla galip ayrıldı. Takım gene standart olarak birbirine yakın sayılar atarken bir yandan da savunmada Wallece 6 blokla maçın Detroit tarafında yıldızı oldu.
Phily'nin yeni AI'sı Iguodala dün 21 sayıyla oynamasına rağmen takımını fark yemekten alıkoyamadı. Seride bir sonraki maç Phili nin sahasında olacak ve Phily bir mucize peşinde koşacak. O maçta yenilseler bile birçok insanın 4-0 biter dediği bir seride durumu buraya taşımak bile böylesine genç bir takım için hele ki Detroit gibi bir takıma karşı büyük bir başarı.
.
Dallas Mavericks - New Orleans Hornets
.

Dallas evindeki son maçı kaybettikten sonra New Orleans'ın sahasına açıkcası biraz mucize peşinde koşmaya gelmişti. Serideki en iyi oyunlarından birini oynadı Dallas aslında ama takımdaki dengelerin biraz sallantıda olması ve karşılarında Batının en güçlü takımlarından birinin olması açıkcası Dallas adına büyük şanssızlık oldu. Bu yaz Cuban ve Mavs'ı oldukça hareketli zamanlar bekleyecek zira Dallas takımının sahibi Cuban fanatik taraftar portresi çizen bir adam ve medyatik tavırlarıyla hep önplanda, bu senede mutlaka büyük bomba haberlere imza atacaktır. Özellikle coach Avery Johnson ile ilgili dedikodular bu sene yaz boyu devam eder.

Bir de tabi NBA'in gelecekteki bence en büyük guard'ının olağanüstü performansı var bu maçı Hornets'e getiren ki bahsetmeden geçmek olmaz. C.Paul dünkü maçta 24 sayı 11 rebaund ve 15 assist ile oynadı. Gerçekten muazzam bir TD performansı.


Houston Rockets - Utah Jazz

Serinin Houston açısından olmak yada olmamak maçında evsahibi takım tam anlamıyla Utah'ı rencide etti. Bugüne kadar seride oynanan tüm maçların farkı toplamda 23 sayıda kalırken bu tek maçın toplam farkı 26 ve bu YAO'suz !! T-Mac gene Houston adına en skorer isim olurken gerçekten Play-off'lardaki kötü ününe bir son vermek ister gibiydi. Takımını Yao yokken böylesine sırtlamaya çalışması ve pes etmemesi oldukça artı puan kazandırıyor kendisine. Utah ise rakibini ısrarla uyandırmaya seriye ortak etmeye çalışıyor garip bir şekilde. Seride deplasmanda iki maçı kazandıktan sonra oyununda bariz düşme yaşanıyor bu tokat onları kendine getirir diye düşünüyorum bu maçı alıp seriyi 4-2 bitirmek amaç olacak.

Ama şu seriye bakınca yaşından dolayı Dikembe babayı hücumda kullanamayan Houston'ın sırf Yao'suzluk yüzünden elenme durumunda olduğunuda görünce insan T-Mac'e de yazık arkadaş demeden edemiyor. Önümüzdeki maç çok çetin geçecek.

Hiç yorum yok: