26 Nisan 2008 Cumartesi

Play-off Günlüğü

Phoenix Suns - San Antonio Spurs

Batı yakası eşleşmelerinde en çekişmeli geçmesi beklenen, 7. maçın son saniyelerine kadar mücadelenin süreceğinin umulduğu bu seride Phoenix artık süpürülme tehlikesiyle karşı karşıya. Deplasmandaki iki maçı da basit hatalarla kaybettiklerinde, herkes evinde Phoenix'ten galibiyetle başlamasını bekliyordu. Fakat daha önce de yazdığım gibi Spurs'un play-off tecrübesi gerçekten ürkütücü boyutlarda artık, nerede ne yapması gerektiğini bilen, ona göre davranan ve winner özelliğini sahaya böylesine yansıtan bir takımla mücadele etmek gerçekten zor. Dünkü maçta Spurs tarafında gene üç süperstar devreye girmiş takımın attığı 115 sayının 84 sayısı bu üçlüden gelmiş takımda başka çift haneli sayıya ulaşan kimse yok. Özellikle Parker muazzam oynamış 41 sayı ve 12 assist'le geceye damgasını vurmuş.

Serinin bundan sonraki maçı Suns açısından kabus şeklinde geçecek. Öncelikli olarak artık süpürülme tehlikesiyle karşı karşıyalar ve bu olursa bütün yaz Nash'in, Amare'nin yeterliliği, Shaq takası'nın hata olup olmadığı üzerine büyük eleştirilere göğüs germeleri gerekecek. Seride durum artık 3-0 ve yukarıdaki fotoğraf Suns'ın durumunu net olarak özetliyor.

Dallas Mavericks - New Orleans Hornets

Dün geceki bir diğer tamam mı devam mı maçında Dallas evine 0-2 döndükten sonra bu maçı alacağını daha ilk dakikadan itibaren gösterdi. Gerçekten maça oldukça inanmış başladılar ama yine de Coach Avery Johnson'ın oyuna yeterli müdahale edememesinden dolayı fark çok daha fazla olacakken hep diken üstünde devam etti Mavs açısından. Hornets'de ise biraz evindeki iki maçı kazanmanın rahatlığı vardı ve West'in de şutları girmeyince ( ilk 8 şut 0 isabet ve 6-20 ile oynadı.) tabi ki Hornets açısından mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Dün Hornets tarafında maçın adamı Jannero Pargo oldu 30 sayıyla oynamasına rağmen takımın geri kalanı bu maçı pas geçme modunda olunca onunda yapacak birşeyi kalmadı.

Kaptan Dirk dün takımını sırtlayan adamdı. Dünkü maçı çok istediğini seride kolay pes etmemek istediğini herkese gösterdi. 32 sayı 16 ribaund 6 assistlik performans yeterince liderlik yapmadığı, kolay pes ettiği söylenen bir adam için iyi bir cevap niteliğinde oldu. Seriye şimdi heyecan geldi bundan sonraki maçta Dallas evinde seriyi beraberliğe taşımak için uğraşacak ve umarım bunu becerirler seriye renk gelir.

Phily 76's - Detroit Pistons

Doğunun bu en rahat geçmesi beklenen serisinde işler artık arapsaçı. Phily gerçekten bu sene çok çok iyi işler yapıyor, sezonun en büyük süprizlerinden birini yapmak için ilk adımı dün gece attı ve Detroit'i evinde farklı bir şekilde mağlup etti. Detroit'in bench ve ilk 5 durumu malum zaten ilk beşi ne kadar güçlüyse benchinin de aslında bir o kadar zayıf olduğunu söyleyebiliriz. Dünkü maçta aradaki farkı iki takımın yedek oyuncularından gelen sayı farkı yarattı bir de tabi Rasheed'in süper dengesiz ve huysuz oyunu var dün gene takımını sabote etti. Maçta Detroit'in tecrübeli oyuncusu McDyess'ın Andre Iguodala ile girdiği mücadelede burnunun kırılması hem kendisi hem takımı adına büyük şanssızlık.

Phily için artık ufaktan seri için umutlanma zamanı başladı özellikle dünkü 20 sayılık fark oldukça sağlam bir mesaj oldu. Bakalım bir sonraki maçta Detroit alışıldığı gibi meydan okumayı kabul edip cevap verecek mi, yoksa Phily genç Andre Iguodala önderliğinde rakibine bir darbe daha indirip Play-off macerasını sona erdirmeye mi çalışacak.

Hiç yorum yok: