19 Mart 2008 Çarşamba

Tirreno - Adriatico da Zafer Cancellara`nın



CSC takımının İsviçreli bisikletçisi Fabian Cancellara sezonun önemli turlarından biri olan Tırreno - Adriatico` yu en yakın takipçisi Gasparotto`nun 16 saniye önünde tamamlayarak zafere ulaşti. Zamana karşı olan etabı kazanıp tırmanışlarda da başarıyla liderliğini koruyan Cancellera bu büyük başarıyı elde etti . 2006 Paris-Roubaix ile ilk büyük zaferini yaşayan bisikletçi aynı zamanda 2006 ve 2007 Dünya zamana karşı şampiyonluklarını da kazanmıştı.

Tüm bu başarılara rağmen tırmanışlarda ki eksikliği yüzünden önemli turlarda genel klasmanda iddialı olamayan bisikletçinin bu başarısı bisiklet dünyasında şaşkınlık yarattı .
Cancellara zaferinin ardından yaptığı açıklamada bu başarısını çok çalışmasına ve son aylarda yaptığı yoğun antremanlara borçlu olduğunu söyledi. Yinede ilk hedefinin Fransa Bisiklet turunun değil nişan klasikliklerinin olduğunu da belirtmeden geçemedi.

Yinede 27 yaşına giren bisikletçinin tırmanışlardaki gelişimini sürdürmesi halinde mükemmel zamana karşı kabiliyetinin de yardımıyla gelecekte Fransa Bisiklet Turunun şampiyonluk adaylarından biri olması içten bile değil...

Hiç yorum yok: