19 Mart 2008 Çarşamba

#99 Ümit Karan

Sene başında adı Fenerbahçe ile anılınca kendisini çok seven insanların kalbini kırmıştı Ümit Karan. Çok özel bir yeri vardır benim için Ümit’in. Sahada sürekli olmasını istediğiniz, maçta berbat oynasa bile yapacağı bir hareketle-olur olmadık bir vuruşla maçı çevirecek adamlar vardır ya Ümit’te benim için o isimdir işte Galatasaray'da. Son haftalardaki oyunuyla resmen takımın ileri ucunu tek başına ayakta tutuyor. Atıyor-attırıyor,kendisinden beklenmediği kadar çok koşuyor. Bunun yanında defansta bol bol görmeye başladık Ümit’i, eskiden nadir gördüğümüz olaylardan birisiydi. Berbat bir zeminde oynanan Konya maçında 90+’larda Ceyhun’un şutuna kendi ceza sahasında atlayan isim kimsenin tahmin etmediği Ümit Karan’dı. Rıdvan Dilmen’in bu hafta programında söylediği gibi ‘’Ümit’i sene başında sorsalar iyi bir golcü derdim,şimdi çok iyi bir futbolcu’’. Ümit, oyun anlamında inanılmaz bir değişim gösteriyor gözlerimizin önünde.

Attığı goller, Türkiye’de oynayan çoğu forvetin kolay kolay yapamayacağı vuruşlardan sonra geliyor. Geçmişe gitmeye gerek yok, gidersek işin içinden çıkamayız. Bunun için sadece bu sene attığı bazı golleri hatırlayın, İ.Belediye maçında son dakikada topu alışı-dönüşü ve vuruşu, Manisa maçında defanstan gelen uzun topu kontrolü ve ardından tek vuruşu, Ankaragücü maçında çok bilmiş futbol ulemaları tarafından kontrol etmesi gerekirdi diye eleştirilen şahane vuruşu. Daha bu listeyi çok uzatabiliriz aslında. Bunların yanında Denizli-Leverkusen maçlarında boş kaleye golü kaçıran isimde Ümit Karan olabiliyor bazen.

Hakemlerle çok konuştuğu-didiştiği için belli bir kesime antipatik geliyor. Her güzelin bir kusuru vardır lafı güzel gidiyor Ümit Karan’a aslında. Bu formunu sürdürürse Euro08’de en büyük silahımız olacağı konusunda bir şüphem yok. Sene sonunda Galatasaray şampiyon olacaksa en büyük pay sahibi olarak rahatlıkla adlandırabilirim #99’u.

Hiç yorum yok: