25 Mart 2008 Salı

La TFF 1.Liga


TFF 1.ligdeki ikramlar La Liga'yı aratmıyor. Nasılki Real Madrid-Barcelona arasındaki mücadelede taraflar her hafta birbirlerine kıyak geçiyorlar, 1. ligdeki zirve mücadelesinde de aynı şekilde 4 takım aynı şeyi yapıyorlar.
Kartalspor çıktı sahneye sezona fırtına gibi girdiler. İlk 8 hafta yenilgi yüzü görmediler. "Eyvah 1 İstanbul takımı daha mı, yok artık" diye söylendik, son 10 maçta sadece 6 puan aldılar. Şimdi o Kartal ilk altıda kendine yer bulamayacak gibi.
"Sakaryaspor ve Tatangalar geliyorlar" diye sevindik, olmadık beraberlikler aldılar ve şu an çok daha rahat bir şekilde son 7 haftaya giriyor olabilirlerdi ama olmadı. Yine de liderliklerini sürdürüyorlar.
"Antalyaspor düştüğü gibi geri gelecek anlaşılan" dedik son 7 haftada 1 galibiyet 6 beraberlik aldılar, buna rağmen 49 puanla 2. sıradalar.
"Eskişehirspor geliyor, yıllar sonra özlemi bitirecekler, yakışır Avrupa'da ülkemizi başarıyla temsil etmiş, taraftarı olan bir takım" dedik son 3 maçta zar zor 1 puan alabildiler ve 4. sıraya kadar düştüler.
Burada Kocaelispor'a ayrı bir parantez açmak lazım. Onlar son 8 haftada sadece 1 kere kaybettiler ve zirve için iddialarını ortaya koydular. Kentin Super Lig özlemini bitirme konusunda son derece kararlı görünüyorlar. Ezeli rakipleri Sakaryaspor'un 3 puan gerisinde 3. sırada yollarına devam ediyorlar.

Tıpkı İspanyada olduğu gibi bu 4 takım da birbirlerine şampiyonluğu "Allah aşkına sen al" diyorlar ama 4 takım da çok mütevazı olunca zirve iyice karışıyor. Son 7 hafta muhteşem mücadelelere sahne olacak, dileğimiz taraftarı olan takımların Super Lige "merhaba" demeleri..

Hiç yorum yok: