25 Mart 2008 Salı

Miami Heat'in çöküşü




Geçen sene playoff'taki hezimeti bir istisna olarak göstermeye çalışan, kötü form durumuna bağlayan Pat Riley'e yeni sezon adeta kapak oldu. "Beni 1 kere şampiyon yapsınlar gerisini boşvereyim" mantığıyla kurduğu takım resmen elinde patladı. Tabii ki şu anki durumda (13-57) olmalarının sebebi sadece Riley değil. Bu sene hem Shaq hem Wade'in sakatlıkları da büyük etkenlerdi. Özellikle Wade, döndükten sonra bile %100 ile oynayamadı. Ama Wade'den çok takımı etkileyen faktörler bence, Posey'nin gitmesi ve Shaq'ın ilerleyen yaşından dolayı düşüşe geçmesidir.


Riley en azından Shaq'ın artık takıma bir yararı olamayacağını anladığı anda Phoenix'e verdi ve takıma Shawn Marion'ı kazandırdı. Ha bu takas Miami'yi şampiyon yapar mı? Hiç sanmıyorum ama en azından doğuda daha iddialı bir konumda olacakları kesin. Belki draftta ilk 2 sıradan birini elde edip, Beasley veya Rose'u (ikisine de ileride takımı taşıyabilecek yıldız olacak gözüyle bakılıyor) alırlarsa o zaman birşeyler olabilir. Şu anki performansları ve Marion'ın oynamaması göz önüne alındığında ilk 2 sıradan draft etmeleri çok büyük bir ihtimal olarak gözüküyor. Bakalım seneye inşallah daha iyi bir Miami Heat görürüz. Ancak taraftarlarının çok da ümitlenmemesi gerektiğini düşünüyorum ben.

Ayrıca Miami'den bahsediyorken, bundan 4-5 ay önce sezonu kapayan Zozo'ya geçmiş olsun dileklerimizi de iletelim. Seni unutmayacaz Zo.

Hiç yorum yok: