30 Mart 2008 Pazar

La Liga'da ikramlar devam ediyor.



Gün sonunda Barça artık 3. sırada. Bugün Real Betis'in cezası sebebiyle Madrid'e alınan sonra federasyonun son anda kendine gelmesiyle tekrar Ruíz de Lopera'a alınan maçta Barça kelimenin tam anlamıyla kendini yaktı ateşe attı. Kabul ediyorum Real Betis deplasmanları Barça açısından her zaman zorlu geçmiştir açıkcası ben maçın bu şekilde gelişmesini hiç beklemiyordum.Maç başında iki gol bulup da devreye girilecekken farkı daha açma imkanını arsızca harcamak da Barça gibi bir takımın büyük ayıplarından biri oldu bu maçta. Devreye girildiğinde herkes Barça'nın rahat kazanacağını düşünecekken Betis sanki neden evlerinin Barça'ya zor geldiğini göstermek için ikinci yarıya başladı.

Eto'o nun ikinci yarıdaki kaçırdığı net pozisyon da maçın kırılma anı oldu. Hemen ardından gelen golle Betis oyunun tamamen hakimi oldu. Bu arada Valdez 74.dk'da bir penaltı kurtarsada 76-78 de gelen gollere birşey yapamadı. Maç sonunda Rijkaard bu sonucun kabul edilemez olduğunu ve oyundan utandığını belirtmiş, takımın başında sanki başka biri varmış, kendisi dışarıdan birisiymiş gibi böyle açıklamalar da ne kadar mantıklı sorgulamak lazım. Kaptan'dan daha makul bir açıklama gelmiş " Oyunun ilk bölümünde ne kadar iyiysek ikinci bölümünde o kadar berbattık, bunun neden kaynaklandığını da açıklamak zor sadece şunu söyleyebilirim ki üzgünüm" demiş kaptan. Eh hiç değilse takımda bu duruma üzülen birisi var bu da bir gelişme sayılabilir.
10 dakikada gelen bu gollerle her ne kadar La Liga'da ikramların sonu gelmesede açıkcası Barça şampiyonluk umutlarını bir anlamda çöpe atmış oldu. Tamam kabul ediyorum Milito yoktu Puyol sakat bir şekilde oynadı ama yine de böyle bir 10 dakikayı Barça'da görmek biraz yazık oluyor.

Hiç yorum yok: