29 Mart 2008 Cumartesi

Medyanın sevgilisi: Shaq

NBA'i biraz takip eden herkes, Shaq kadar medyatik olan oyuncuların sayısının bir hayli az olduğunu bilecektir. Nitekim Shaq bu konuda lider olmak istemekte zannedersem. Nitekim kendisi son 1 hafta içinde tam üç tane değişik olayla gündeme gelmeyi başardı. Buradan kutluyoruz kendisini ve kısaca göz gezdiriyoruz neler yapmış.


İlk olarak: Daha önce Los Angeles ve Miami polis departmanlarında gönüllü olarak çalışan Shaq, bildiğimiz gibi Phoenix'e takas oldu. Bunun sonucunda sevimli devimiz, Arizona'daki Tempe polis departmanına başvuruda bulunmuş gönüllü yardımcı/yedek polis olmak için. Ne diyelim hayırlı olsun. Diğer eyaletlerdeyken, gazeteler bu görevi başarıyla sürdürdüğünü yazıyordu. Zaten insan bir düşününce garip oluyor, diyelim ben bir suç işliyorum Shaq geliyor olay mahaline "Dur" diyor. Adama sarılıp imza isterim heralde. Veya Shaq atıyorum oldu da tanımadığı bir suç işleyene denk geldi, karşısında 2.16 boyunda 150 kiloluk bir kütle görünce insan bir yutkunup direk yere çöker.


İkincisi: Shaq iyiki Miami Heat'ten ayrıldığını, Riley'nin onu trade ederek kendisine çok büyük bir iyilik yaptığını şu cümlelerle dile getirdi: "Yeni koçum ve yeni takım arkadaşlarım için oynamayı çok seviyorum. Buradaki herkes profesyonel. Kimse çıkıp benden Chris Quinn ve Ricky Davis ile oynamamı istemiyor. Gerçek bir takıma geldim." Tabii ki bu söyledikleri Shaq ile Riley ve Heat oyuncularının arasındaki ilişkileri koparttı veya en azından kopma noktasına getirdi. Shaq'tan bile beklemeyeceğim bir açıklama olmuş bu. Hadi seni takas eden Riley'e istediğin kadar ver veriştir ama zavallı Chris Quinn sana ne yaptı? Neyse en azından Wade'in ismi geçmemiş bu cümlelerde diyoruz. Ayıptır günahtır...

Son olarak da, Shaq'ın ileriye dönük bir planına değinelim. Kendisi, basketbol oynamayı bıraktığında, Orlando Magic'in genel menajeri olacağını dile getirdi. Ayrıca yanına da takım başkanı olarak Grant Hill'i alacakmış, kafasına koymuş. Yahu birşeyler diyecem, sevdiğim Shaq'a ayıp olacak. Öyle her önüne gelen GM olunca, neler oluyor görüyoruz (Isiah Thomas birşey çağrıştırıyor mu arkadaşlar?), bir takımın nasıl yönetileceği, bu işlem sırasında kararların nasıl verileceğine dair GM'lerde ciddi bir altyapı ve yetenek olması gerekiyor. Ayrıca bir paragraf önce insan ilişkilerinde kendisinin ne kadar zayıf olduğunun kanıtını gördük. Zaten Orlando genel menajeri Otis Smith de bu açıklama karşısında gülmüş ama yine de şakayla karışık da olsa açık kapı bırakmayı ihmal etmemiş: "Shaq ile Hill hazır olduklarında, koltuğu bırakmaktan mutluluk duyarım." Ne diyelim, inşallah Orlando'yu da şu anda New York'un yaşadığı tarzda bir dönemi geçirirken görmeyiz. Tabii ki New York gibi bir vaka imkansıza yakın ama lafın gelişi diyoruz canım.

Hiç yorum yok: