24 Mart 2008 Pazartesi

La Liga'da gene heyecan zamanı


Bu sene La Liga'da herşey inanılmaz bir gariplik içinde devam ediyor. Lig şampiyonluğunu herkes ısrarla birbirine ikram etme peşinde haftalardır ilk iki takım Real Madrid ve Barcelona kötü oynayıp puan kaybederken şimdi onlara çaktırmadan Villarreal'de yetişti ve lig heyecanı yeni bir boyut kazandı. Geçen hafta Barcelona deplasmanda maçın sonlarına doğru bıraktığı iki puanla bu iş artık bitti Real Madrid artık şampiyon dedirtirken Ruud Van Nistelrooy'un sakatlanmasıyla topu ileride tutma ve gol yollarında büyük eksiklik çeken Real Madrid adeta " bu heyecan bitmez " dercesine bugün evinde oynadığı maçta Valencia'yada teslim oldu. Maçı genel anlamda değerlendirirsek büyük maçların golcüsü David Villa yine golünü yazdı, Raul iki dakika içinde cevap vererek neden Raul Madrid dendiğini tekrar hatırlattı, sonrasında Marcello ne kadar kötü bir transfer olduğunu anlamayanlara bir daha anlatmak istercesine hatalar yaptı, Cannavaro " o hata yapar ben eksik kalmam arkadaş benim neyim eksik " diyerek saçma bir hareketle penaltı yaptı beraberliği hediye etti Valencia'ya.Maçın geri kalanı tamamıyle Hildebrand ve Real Madrid forvetleri arasında geçerken Arizmendi " dur lige yeni bir heyecan katalım " diyerek Valencia'nın galibiyet golüne imza attı.

Maç sonunda Schuster hafta arasında Madrid basınının kendisine söyleyeceklerini düşünür gibiydi.


Günün diğer maçlarında Barça evinde Valladolid'i Eto'o, İniesta'nın birer ve Bojan'ın iki golüyle farklı mağlup etti. Villarreal ise deplasmanda Levante'yi 2-1 lik sonuçla geçmeyi başarıp takibini sürdürüyor. Ligin ilk 3 takımı arasındaki puan farkı artık sadece 6.
Haftaya Real Madrid evinde Sevilla'yı konuk ederken Barça Betis deplasmanına gidiyor, Villarreal ise evinde Atlético ile mücadele edecek. Bu dengeler gene bozulur önümüzdeki maçlarda ama kimin lehine bozulacağını açıkcası bu kadar garip ikramların yapıldığı bir dönemde kestirmek oldukça güç.

Hiç yorum yok: