24 Mart 2008 Pazartesi

Derbi'den Dallas'a hüzün düştü.


NBA'in Batı yakasında play-off hesapları karışmaya devam ediyor.Dün gece Golden State deplasmanda Lakers'ı devirirken diğer tarafta Teksas derbisinde Jason Kidd'i takasla kadrosuna dahil eden Mavericks sahasında Spurs'la oynadı.Dallas %50 galibiyet yüzdesini geçmiş takımlara karşı kaybetmeye devam ediyor daha önce Lakers, Boston ve dünkü maçta'da Spurs'a diş geçiremediler. Dünkü maçın önemli ayrıntılarından biri San Antonio takımının özellikle üç silahşörünün berbat yüzdelerle oynamasına rağmen ( takım olarak .330 FG yüzdesi ) maçı kazanması. Önceki maçta'da Boston gene .334 FG ile maç kazanmıştı, Dallas'ta işler pek iyi gitmiyor.

Dünkü maçın Dallas açısından bir başka kaybı All-Star Dirk Nowitzki'nin 3.period'da sakatlanarak oyunu terketmesiydi. Bu dallas açısından bir maçtan ötesinin kaybı anlamına geliyor, Captain Dirk'ün sakatlığının durumu oldukça kötü şu an itibariyle yapılan kontrollerde sezonu kapatmış gibi gözüküyor. Bu Dallas'ın ve Cuban'ın hayallerinin sona ermesi demek.

Şu an açıkcası Dallas batı konferansında her takımın eşleşmek isteyeceği bir rakip oldu bu sakatlıktan sonra, fakat onlar için artık play-off'a kalamama durumu bile sözkonusu. Dallas şu an (44-26) ile Batı'da 7.sırada yer alırken onu Golden State takip ediyor (43-26), Denver ise bu sakatlıktan sonra Play-Off için pusuya yatmış durumda onlarda 9.sırada (42-28) ile takibi sürdürüyorlar.

Hiç yorum yok: