27 Mart 2008 Perşembe

Değeri Bilinmeyenler ! Dominic İorfa

Bazı oyuncular vardır büyük umutlarla transfer edilseler bile takımlarında hiçbir varlık gösteremeden ayrılırlar. Fakat bu oyuncular deyim yerindeyse o kadar büyük fiyaskodur ki klüplerin tarihinde kulaktan kulağa yayılarak unutulmaz oyuncular payesine istemeden de olsa kavuşmuşlardır. Değeri bilinmeyenler! başlığı altında bu isimleri tekrar hatırlayıp unutmayalım, unutturmayalım !



Tabi böyle bir seriye başlayıp da ilk sırayı İorfa'ya ayırmamak bu ülke topraklarında futbola yapılacak en büyük ayıplardan biri kanımca.

Dönemin Fotospor gazetesinin Kara Tren İorfa manşetiyle çıkmasına sebep olan İorfa o dönem Türkiye'de moda olan Afrikalı oyuncu modasının etkisiyle Galatasaray'a transfer olmuştu. Tabi o dönem bizim için her Afrikalı oyuncu Weah'tı, biz hep onu bilmiştik, gelen oyuncu da onun gibi biridir diye herkeste büyük bir heyecan ve umut vardı. Mustafa Denizli döneminde takımda forma şansı bulan Dominic o dönem yaptığı hareketler ve tavırlarıyla tüm tribünlerin bir nevi neşe kaynağı olmuştur. Birçok efsanevi olayı meşhurdur bunlardan ilki transferinden sonraki ilk maçında kendisini çağıran tribünlere korkarak gitmemesidir. Ama unutulmaz olarak nitelendirilebilecekleri kısaca hatırlarsak ; Çok rüzgarlı bir havada kendi yaptığı orta'ya kafa vurmuşluğu vardır ki buna da birebir şahit olan biri olarak kendimi hep şanslı saymışımdır, Ali Sami Yen'de oynanan bir maçta kapalı tarafına bakan kulvarda sol çizgi üzerindeki topu sağ ayağının dışıyla sürüp kendisi topu çizginin dışından koşarak takip etmiş ve tüm tribün ahalisini şaşkınlıktan dondurmuş akabinde büyük tartışmalara sebep olmuştur. Ayrıca yine kapalı tribünün önünden atılan bir taç atışından kendisine pas geldiğinde topu ayağına dolaştırıp topuğuna çarptırarak taça geri yollamış ve tüm kapalı tribünün gülmekten yerlere yatmasına sebep olmuştur. Bu tribünden gelen gülmelere karşılık gülerek elini sallayarak selam vermiş, tüm tribünün komple imha olmasınada sebebiyet vermiştir.

Dominic'in aslında koşucu olduğu para kazanmak maksadıyla futbolcu olduğu rivayet edilmiştir uzun bir süre. Sezon sonunda Ersan Çelik ( O dönem fotospor Genel Yayın Yönetmeni ) İorfa'yı Mustafa Denizli'nin harcadığını bile iddia etmiştir. Garip bir ülkeyiz vesselam.
Galatasaray'da toplamda 8 maça çıkan İorfa'nın ekol olmasının en büyük nedenlerinden biriside " o bile büyük takımda oynayabiliyorsa bir gün neden ben de oynayamayayım" düşüncesinin o nesilde büyüyen her Galatasaray'lının beyninde yer etmesidir.
İorfa'nın kariyerinde Quenns Park Rangers, Cork City, Antwerp , Falkirk, Shrewsbury, Peterborough, Guangzhou, gibi takımlarda yer almaktadır.

Kendisinin menejerini buradan kutluyorum gerçekten muhteşem bir dehaymış.

Hiç yorum yok: