29 Mart 2008 Cumartesi

Cristiano Ronaldo


Aslında resimin altına hiçbir şey yazmasak olur. Futbolu seven,takip eden her insanı büyüleyen işler yapıyor CR7. Performansı düşüşe geçmiyor bu insan evladının. Her maç üstüne bir şeyler katıyor , repertuarına yeni hareketler-goller katıyor. Sporting’den Manu’ya transfer olduğunda Sir Alex 7 numaralı formayı verdi. İlk zamanlar yetenekli ama bu kafayla giderse bir şey olmaz dedirtti çoğu insana. Quaresma vardır bu arkadaşın bir alt versiyonu. Quaresma’da Barca’ya gitti tutunamadı şimdi Porto’da takımın en büyük yıldızı belki yeni sezonda Real Madrid başta olmak üzere bir çok takımı peşinden koşturacak.Fakat bir türlü istenen gelişimi gösteremedi. Gelişim dediğimiz olay nedir ? Bu arkadaşlarda inanılmaz bir yetenek var, yok artık denilecek hareketleri bunlar gözleri kapalı yapabiliyorlar. İkisi de takım için oynamayı başaramıyorlar(dı). CR7, Ferguson’un elinde yetişti takım için oynamaya başlayınca 2 senedir taraflı-tarafsız herkesin alkışını alıyor. Quaresma’da kendini geliştirebilecek bir teknik adamla çalışınca CR7’den bir farkı kalmayacaktır bana kalırsa.

2006 Dünya Kupasında İngiltere-Portekiz arasında oynanan maçta Rooney’nin atılmasında başrol oynayınca İngiltere’de CR7’yi linç etme kampanyası başlamıştı. Gazete manşetlerinde ,adına açılan internet sitelerinde hatta takım arkadaşı Rooney bile sürekli Ronaldo’ya saldırıyorlardı.Alex Ferguson devreye girip CR7’yi takımda tutmasa Ronaldo’yu şimdi başka bir forma altında izliyor olabilirdik.

CR7, bu sene bir futbolcuya verilebilecek ne kadar ödül varsa toplayacaktır. Euro 08’de Portekiz forması altında ilk maçını Milli takımımıza karşı oynayacak olması insanı karamsar duygulara itiyor.

Bugün yaptıkları linkteki videolarda bulunuyor.Aston Villa’nın dağıtılmasında başrolde yine o varmış,attığı ve attırdığı goller Arap spikerimizin katkısyla olaya ayrı bir boyut katıyor zaten.

Hiç yorum yok: