30 Haziran 2008 Pazartesi

Richard Jefferson Bucks'ta

New jersey'in elinde kalan yetenekli adamlar gün geçtikçe azalıyor. Geçen sene Vince " the prince " Carter'ı elinden çıkartmaya çalışan ama bunda kayda değer bir teklif alamayan Nets yönetimi bir diğer yıldızını elden çıkardı. Milwaukee Bucks, Richard Jefferson'ı kadroya katıp New Jersey Nets'e Yi Jianlian ve Bobby Simmons'ı yollamış.

Peki ne pahasına? NBA'de takaslar genelde her iki takımın gereksinimlerine göre yapılır malum, kimi takımı yapılandırmak, kimi ücret statüsünü düzenlemek, kimi uyumsuz oyuncudan kurtulmak adına bazen fedakarlıklar sergileyebilir ki burada düz mantıkla Nets oldukça kötü bir takas yapmış gibi gözüküyor. Nets'in bu işten karı nedir asıl soru işareti burası?

Richard Jefferson'ın 3 yıllık orta şekerli! ( 42 milyon Dolarlık ) bir kontratı var hakeder etmez o ayrı, ama bundan kurtulmak için 2 senelik 20 milyon kontratlı Bobby Simmons'ı almak tam bir çıkmaz sokak olabilir Nets adına, kabul uzun vadeli FA pazarı ve patlama yapma ihtimali yüksek Yi Jianlian için yapılıyor bu takas, bir de tabi çin pazarı muazzam bir pazar Nets bundan da faydalanmaya çalışacaktır.

Nets'in bu takastaki asıl amacı ise konuşulanlara göre 2010 yazında LeBron James boşa çıkıp FA olacağı için o zamana kadar Salary Cap'ını boşaltmak, Bobby Simmons'ın sözleşmesi 2010'da sona eriyor bu da cap'ın fazlasıyla boşalması demek. Bu kısa vadede zayıf ama uzun vadeli düşünülen hamlelerini Nets'in LeBron için yaptığına dair birçok kişi tarafından söylemler yapılıyor. Geçen seneki Kidd takasından dolayı bu seneki draftta ilk turlarda iki seçim hakkı ve bir sonraki sene draftında gene ilk turda iki seçim yapma hakları var ve gözükene göre 2010 için lig tecrübesi edinmiş genç oyuncular ve FA'den LeBron James'i kaparak yepyeni bir takım kurmak amacındalar.

Takım başkanı Rod Thorn ve GM Kiki Vandeweghe hayatlarının en büyük kumarlarından birini oynuyorlar. Bakalım ne derece başarılı olacaklar.

Hiç yorum yok: