6 Haziran 2008 Cuma

Final Günlüğü

Boston Celtics - Los Angeles Lakers


Sonunda büyük buluşma gerçekleşti. Herkesin ortak hayali olan Celtics - Lakers final serisi dün gece Boston'un sahasında start aldı. Celtics'in saha avantajına sahip olması nedeniyle sahası Banknorth Garden'da oynanan ilk maçı evsahibi ekip son perioddaki üstün oyunuyla kazanmayı bildi. Büyük üçlünün play-off serisinde sona yaklaşıldığında vites arttırdığını ve daha da sert oynamaya başladığını söylemiştik, dün de final serisinde büyük üçlü ve buçukluk Rajon Rondo'nun performansı sahada kazananı belirledi. Maçın ikinci yarısının hemen başında Boston'un kalbi olan Paul Pierce'ın bileğinden sakatlanıp da soyunma odasına gitmesi maçın heyecan verici anıydı. Tedavi sonrasında sahaya dönmesi ise maçın kırılma anı oldu, 10 yıldır Boston'da oynayan takım kaptanı hem takımı hem tribünlerü performansıyla coşturdu ve son perioddaki fark geldi. Maçın kazananı belli eden bir diğer faktörü ise ikinci yarıda oluşan Boston savunmasıydı, yılın savunmacısı Garnett'le birlikte takım ikinci period hariç Lakers'a potayı oldukça zor gösterdiler. Spurs'e karşı bile 100'lü sayıları rahatça bulan Lakers o ortamı bu maçta hiç bulamadı. Tabi bunun sonucunda da evsahibi ekip ribaund'larda 46-33 gibi bir üstünlük sağladı. Büyük üçlünün savunmadaki mücadelesi ve hücumdaki performansı ile ilk raundu kazanarak seride 1-0 üstünlüğü sağladı.


Maçın yıldızı aslında istatistiksel olarak kesinlikle Kevin Garnett, 24 sayı 13 rebaund'la maçı Boston'a getiren isimdi, özellikle maçın son anlarına tek kelimeyle damgasını vuran adam oldu, Garnett'e katkı kaptan Paul Pierce'ten geldi, sakatlanıp oyuna sonradan tekrar dahil olmasına rağmen 7- 10 gibi süper bir yüzdeyle 22 sayı ile maçı tamamladı. Büyük üçlünün diğer ayağı Ray Allen'sa 19 sayı, 8 rebaund ve5 assistle kendisini eleştirenlere bir kez daha cevap verdi. Boston'da en şaşırtıcı performans ise çaylak Rondo'dan geldi, 15 sayı, 5 rebaund ve 7 assistlik performans genç oyuncu için final serisine muhteşem bir start oldu.

Deplasman ekibi Lakers ise devreyi 51-46 önde kapamasına rağmen son çeyrekteki sert savunmaya karşı birşey yapamadı. Kobe gene Lakers'ı sırtlayan isim oldu sayı olarak 9-26'lık bir yüzdeyle 24 sayı bırakabildi Boston potasına, Kobe'ye 15'er sayıyla Fisher ve Gasol, 14 sayıyla Odom eşlik etti. Her iki takımın da üçlük yüzdeleri oldukça kötüydü. Tabi Lakers'ın biraz daha kötüydü, dış oyuncuların kötü atışları Lakers'ın canını bu maç çok fazla yaktı.

16 yıllık veteran oyuncu, hepimizin sevgilisi Sam amca için eğlence zamanı.Boston evinde galibiyetle seriye başlamaktan tabi ki oldukça mutlu, Lakers ilk defa saha avantajı olmadan ve ilk defa geriden başlayarak mücadele edecek. NBA finallerinde ilk maçı kazanan takımların % 86'sı final serisini kazanıp mutlu sona ulaşıyorlar. Bakalım Boston bu istatistiği daha da geliştirebilecek mi ?

Maça media'nın da ilgisi büyüktü 35 ülkeden 280 gazeteci maçı takip etti, 205 ülkeden de yayınlandı ve bu anlamda TNT'nin de duaları kabul olmuş oldu.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

pj brown u unutmuşsun...