30 Haziran 2008 Pazartesi

En iyi 11

Casillas ( Van Der Sar)

Sergio Ramos – Puyol - Marchena (Pepe) - Zhirkov ( Gio)

Bastian Schweinsteiger- Xavi – Senna - Arda

Villa - Semih

Aceto yazmış en iyi 11’i, bizde kendi 11’mizi taşıyalım buraya.

Van Der Sar ve Casillas arasında kaldım kadroyu düşünüce ama objektif bakamadım ve Casillas’a teslim ettim kaleyi. Alternatif olarak Van Der Sar gelir ki ilk 2 maçta Hollanda’nın en iyi ismi oldu. Kırılma anlarında hep sahneye o çıktı, ismini yazmasak olmazdı. Rusya karşısında dayanamadı doğal olarak. Hollanda'nın güzel futbolunda büyük payı vardı, skor avantajını hep takımında tuttu.

Defansı şampiyon takımdan oluşturduk. Ramos ve Puyol lk akla gelen isimler hak ediyorlar. Ramos geçit vermedi zaten ve top İspanya'da olduğu zaman sürekli gitti-işini yaptı yerine döndü. Dengesiz girişlerinden vazgeçtiği anda büyük isimlerin yanına ismini yazdıracak. Puyol’un yanına Pepe’yi düşünmüştüm ama bozmayalım şampiyon takımın defansını. Giovanni van Brockhorst’un ilk 2 maçtaki performansı unutulmamalı. Fakat ilk 11’de yer Zhirkov’un. Son İspanya maçında Ramos karşısında tamamen silinse bile ama tüm Rusya silindi o gün ,görmezden geliyoruz. Bekler çok sağlam çalışır bu kadroda.

Orta saha için Xavi ve Senna hakkında bir şey söylemiyorum,söylenecek söz bırakmadılar. Schweinsteiger oynadığı maçlarda Almanya’ya Podolski ile beraber güç, enerji katan adamların başında geliyordu. Güzel oyununun yanında birbirinin kopyası attığı 2 golle kapıyor bu turnuvayı. Bu üçlünün yanına Arda’yı koydum. Bizim takım için farkı yaratan adamdı Arda. Oynadığı zaman kazandık hep. Hırvatistan maçında zorlandı ama o maçta da iyi oynadığımız anlarda Arda’nın damgası vardı.

İleri ikilide Villa kral kontejanından geldi. Kritik gollerin adamı Semih'i buraya koymazsak ayıp olurdu bu turnuva için. Bizim takım için zor zamanlarda çıktı sahneye, hep golünü attı.

Iniesta,Modric,Silva,Sneijder gibi adamlarda renk kattılar bu turnuvaya ortaya çıkacak kadrolarda isimlerine yer verilecektir.

Hiç yorum yok: