21 Haziran 2008 Cumartesi

Çeyrek Final : TÜRKİYE - Hırvatistan



Çek maçının ardından herkes aynı şeyi yazıyordu,bu maç hakkında ne söylenebilir ? Peki bu maç hakkında ne söylenebilir?Çek maçında en büyük sevinci yaşadık diyorduk peki bu maç sonunda yaşadığımız sevinç için ne diyeceğiz ? Comeback kings demişler bize dış basında. Yunanistan deplasmanı,Norveç maçı ve bu turnuvada oynadığımız 3 maç. Hep geriye düştük, hep biz güldük sonunda. Kolay değil bu kadar kritik maçlarda bunu alışkanlık haline getirmek.

Taktikle-kadroda bu neden yokla falan ilgisi yok bunun inançtır bunun adı. Yarı finaldeyiz, son 4 içindeyiz. Finale bir adım uzaklıktayız. Tarifi yok bu sevincin, tarifi yok oynadığımız maçların. Dünya futbol tarihinde bizim gibi bir takım daha yok. Bu turnuvanın şampiyonu kim olursa olsun turnuva bitiminde ilk biz konuşulacağız her yerde. Turnuva öncesinde Fatih Hoca, kendimiz hatırlatmaya geliyoruz demişti, artık kimse kolay kolay unutamaz bizi. 118’de gol yedik, maçı izlediğimiz yerde herkes kapıya doğru ayaklandığı anda Semih affetmedi. Bunun sırrı kenetlenmektir, gerçek bir TAKIM olmaktır bana göre. Mehmet Topal’ın çıkıp yerine Semih’in girmesi kenardaki adamın galibiyete,yıllardır hücum futbolu oynatmasına-hiçbir zaman geriye çekilmemesine inancının göstergesidir, doğrudur veya yanlıştır bu tercih bu maç için bu konuşulmamalı. Blogda açtığımız ankette Türkiye çok ağır bastı bu arada Hırvatistan'a. Dedik ya inanmanın zaferidir bu, herkes inanmıştı Hırvatları yeneceğimize.

Fatih Hoca,sahadaki Aslanlar ve o takım için emek harcayan herkese teşekkür etmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok şu anda.

Hiç yorum yok: