16 Haziran 2008 Pazartesi

Final Günlüğü

Los Angeles Lakers - Boston Celtics

Lakers NBA finali daha bitmedi dedi.
.
Bir önceki maç Boston, Lakers'a karşı ufak çaplı bir mucizeye imza atmıştı, 24 sayı farktan geriye gelip maçı kazanmış seride durumu 3-1'e getirmişti. Bunun arkasından dün gece oynanan tamam yada devam maçında kazanmak zorunda olan evsahibi Lakers, bu sefer aynı hataları yapmadı ve sahadan da 103-98 galip ayrıldı. Dün maç başladığında gene Lakers fırtına gibiydi, ilk period bittiğinde 39-22'lik skor ve ikinci periodda gelen Boston geri dönüşüyle 14-30'luk ikinci period bir önceki maçı anımsattı izleyenlere, maçın sonrasında ise daha çok isteyen taraf maçı kazandı. Özellikle fark 2 sayıyken Kobe'nin Pierce'in elinden topu çalıp sonrasında smaçla bitirmesi şıktı. Maçın da aslında kırılma anı bu oldu. Birçok istatistik eşit gitse de Lakers'ın savunma çabası parkeye yansıyınca Lakers'ın rebaundlardaki üstünlüğü maçı da evsahibine getirdi.
Evsahibi ekipte Kobe gene başroldeydi. 25 sayı, 7 rebaund, 4 asist, 5 top çalma ile mücadele etti. Ona eleştiri oklarının baş hedefi Odom 20 sayı,11 rebaund'la Kobe'ye eşlik etti, İspanyol pivot Gasol 19 sayı 13 rebaundluk bir katkı sağladı. Fisher 15 , Farmar da 11 sayıyla galibiyette pay sahibi oldular. Boston'da ise Pierce 38 sayı, 6 rebaund, 8 asist ile takımını taşıdı. Üç büyüklerin diğer ikilisinden Ray Allen 16 sayı, Kevin Garnett ise 13 sayı, 14 ribaunt ile oynadı. Rondo'nun sakatlığı performansını oldukça etkilemiş. Dün çaylak oyuncu 1-7 isabetle ve sadece 3 assistle oynadı.


Aslında birçok kişi için beklenen bir maç oldu. Boston'un 3-1'i yakalaması sonucu bu maçın onlar açısından vazgeçilebilme düzeyi oldukça yükselmişti çalmaya çalıştılar maçı ama evsahibi kadar değil. Lakers açısından ise kazanmaktan başka bir çaresinin olmadığı bir maçtı. NBA yönetimi ve TNT zaten serinin uzamasından dolayı duyduğu memnuniyeti açıkca belirttiler. Serinin bundan sonraki iki maçı da Boston'da oynanacak. Boston işi son maça bırakmadan evinde bitirmeyi hedefleyecektir. Benim de beklentim serinin 4-2 olarak sonlanacağı yönünde, 3-3'e gelir de son maça kalırsa o zaman işte ratinglerin tavan yapacağı, Kobe'nin MJ mevkisine ulaşmak için kendini parçalayacağı, yüreklerin dayanmayacağı bir final izleriz.

Hiç yorum yok: