14 Haziran 2008 Cumartesi

C Grubu :Hollanda 4 - 1 Fransa

Ölüm grubu mu dedin? Bu gruba Euro 2008 öncesinde herkes bu adı takmıştı, takımları baz alarak, maçlar başladı Fransa-Romanya maçında önce seyirciler öldü sıkıntıdan, sonra da futbolun ruhu ağır yaralandı. Grubun asıl Hitman'i ise turuncular oldu. Ölüm grubuysa katil de uşak değil Hollanda kesinlikle. Bir önceki maçta İtalya'yı darmadağın eden Hollanda, Fransa karşısında da hem futbol hem gol show yaptı. Futbolun ruhunu öldüren Fransa, Yunanistan gibi ülkelere karşı isyan bayrağı açmış gibiydiler, nefis futbolun gol perdesi Kuyt'la açıldı, ki Malouda'nın o kadar rahat vurdurması da ayrıca tartışılır. Sonrasında Fransa saldırdı, Hollanda bol pas yaptı, ikinci yarının başlarında Van Basten ön liberosunu çıkarıp kanada Robben'i aldığında Ömer Üründül büyük hata büyük hata diye başladı tüm yorumlarına, kumar oynadı Van Basten ama sonunda haklı çıktı. Henry'nin aşırtmayı kaçırması Van Basten'in şansı ve maçın kırılma anı oldu. Sonrasında Robben'in pasına Van Persie güzel çaktı zor da olsa girdi top kaleye ki böylesi daha güzel oldu, Fransızlar Henry'nin güzel golüne sevinemeden kalelerinde turnuvanın en güzel gollerinden birini gördüler.





Sonrasında günlükçü Domenech'in kötü hamlelerini gördük. Gomis girdi, yetmedi Anelka'yı soktu. Ama Hollanda'nın iyi oyununu çözemediler. Yıllardır kötü oyun, iyi ayaklarla sonuca giden Fransızlar, pozitif futbola dünya dışı birşeymiş gibi bakınca, kapanışı da muhteşem bir golle Real'li Sneijder yaptı. Dönerek vurduğu topla 90'dan örümcek ağlarını temizledi. Kadrosunda böyle iyi oyuncular olan bir takımın bu kadar kötü, sıkıcı berbat oynamasına karşılık Tanrı'nın adaleti turnuvanın en güzel golleri kalelerine girdi. Domenech'e de basın toplantısında suratını buruşturup durmak kaldı.

Hollanda ölüm grubunda hem de İtalya ve Fransa'ya karşı 2'de 2 yaparak tüm futbolseverleri mest etti. Maç bitimi de çok güzeldi, oyuncular çocuklarıyla sarmaş dolaş büyük bir aile gibiydiler. Van Basten'in pozitifliği takıma çok yansımış. Bundan sonra hesaplar değişik tabi, Romanya maçına yedek mi çıkılacak, ne kadar mücadele edilecek vs vs dedikodu günleri başladı tüm medyalarda, şenlik var velhasıl.

Hiç yorum yok: