24 Haziran 2008 Salı

Amerikan Milli takım üyeleri belli oldu.

Amerika'nın 2008 Pekin Olimpiyatları'nda altın madalya için mücadele edecek basketbol milli takımının 12 kişilik kadrosu belli oldu.
Coach Mike Krzyzewski ( soyadı zorluğu dolayısıyla Coach K ) yönetiminde olacak takımın kadrosu şu isimlerden oluşuyor;
.
Carlos Boozer (Utah Jazz), Kobe Bryant (Los Angeles Lakers),Carmelo Anthony (Denver Nuggets), Chris Bosh (Toronto Raptors),Dwight Howard (Orlando Magic), Jason Kidd (Dallas Mavericks),Tayshaun Prince (Detroit Pistons), LeBron James (Cleveland Cavaliers) ,Chris Paul (New Orleans Hornets), Michael Redd (Milwaukee Bucks),Deron Williams (Utah Jazz), Dwyane Wade (Miami Heat).

Coach K Duke'da müthiş işler başarmış efsane bir isim ki daha önceden Lakers için adı geçiyordu. Tabi Phil Jackson gelene kadar, yardımcılıklarını Jim Boeheim (Syracuse Üni.), Mike D'Antoni (New York Knicks) ve Nate Mc Millan (Portland Trail Blazers) yapacak.

Yeni Dream Team hazırlık maçları kapsamında 31 Temmuz'da Türkiye'yle ve 1 gün sonra da Litvanya ile karşılaşacak. Sonrasında ise 3 Ağustos Rusya, 5 Ağustos Avustralya maçları var. Bu davetleri Amerika organize ediyor ve bizimle oynamaları da tabi ülke basketbolu açısından sevindirici bir haber, umarım iyi bir mücadele olur.
Her zaman benim gözümde Overrated olarak kalacak Carmelo Anthony " uluslararası maç deneyimimi güçlendirecek bir turnuva olacak o yüzden heyecanlıyım" gibi saçma sapan bir açıklama yaparken, "Flash" Dwyane Wade " Diğer takımların saygısını tekrar kazanacağız, bunu istiyoruz ve bunu yapacak yetenekteyiz" diye konuşmuş.

Takım oldukça güzel seçilmiş. Özellikle Jason Kidd'in takım üzerinde gizli liderlik yapacağı düşünülürse LeBron ve Kobe liderliğinde bu takım çok iyi işlere imza atacaktır. Daha önceki turnuvada sertliğe cevap veremedikleri için ve savunma konusunu önemsemedikleri için tüm dünyaya kötü bir imaj bırakmışlardı, sanırım onlar da bunun farkında olarak takıma show yönü düşük ama sağlam görev adamları almışlar. Keza bu yüzden de T-Mac, A.I gibi isimler kadroda yok, bu sefer bireysel oyunlarla sayı için zorlamak yerine takımı da oynatan süperstarları eklemişler kadrolarına. Bu takımın 2007 de Amerika Kıta Şampiyonası'nda namağlup şampiyonluğa ulaşarak olimpiyatlara katılma hakkı elde ettiğini belirtmek lazım. Bu kez işi gerçekten sıkı tutuyorlar. Ekstra olarak sadece Amare sakatlığından dolayı dinlenmek istediğini belirtmiş ve affını istemişti onu da not olarak düşelim.

Hiç yorum yok: