9 Haziran 2008 Pazartesi

Final Günlüğü

Boston Celtics - Los Angeles Lakers

NBA final serisinin ikinci maçında da ev sahibi Boston aldığı galibiyetle seride durumu 2-0'a taşıyıp şampiyonluk yolunun yarılamış oldu. Son period Boston adına kabus gibi geçti, maçın bitimine sekiz dakika kala 22 sayı önde olan evsahibi, biraz laubali davranmaktan ama çokca phil jackson'ın kısa ve sert savunmasına takılmaktan sayı atamayınca maçın son dakikasına sadece 2 sayı önde girebildi. Tabi orda takım kaptanı Pierce devreye girip önce faul atışlarıyla sonrada yaptığı blokla takımını rahatlatınca sonunda maçı kazanmış oldular. Final serisinde gözüken birşey var 3 > 2.5, bir tarafta üç büyük oyuncuyla ve ekstra katkı yapan adamlarıyla Boston, diğer tarafta ise Kobe ve arada bir Gasol,Odom var. Böyle olunca da tabi Boston final konusunda bir adım önde başlıyor. Maçın ilk çeyreğinde Pierce'in önderliğinde oynandı oyun, sonrasında ise savunmayı sert tutarak Lakers'ı kendi karakterinin dışında oynamaya zorladılar. Tabi böyle olunca hep birebir oyunlarla maça tutunmaya çalıştı Lakers, bu da assist sayısının düşmesine ve top kaybının çoğalmasına sebep oldu, Lakers takım olarak 20 assist üretirken, Rondo tek başına 16 assist üretti. İkinci çeyrekte ise yedek oyuncuların farkı vardı, çeyreğe Boston 10 sayılık bir seriyle başladı ki bence maçın asıl kopma anı buradaydı, özellikle Leon Powe muazzam oynadı maçı da 21 sayıyla tamamladı. Boston kenardan gelen oyuncularıyla 35 sayı buldu. Sakat Pierce ve Perkins'in olduğu bir takımda yedekler gerçekten iyi iş çıkardı. Üçüncü period'da artan farkla beraber son periodda 22 sayılık farkla maçı aslında bitirmelerine rağmen Vujacic ve Radmanoviç'in ekstra basketleri ve gereksiz denemeler maçın sonuna heyecan kattı. Pierce'de burası bizim sahamız mesajını net olarak iletti.

Maçın yıldızı final serisinde bir kez daha Boston'un kaptanı Pierce oldu. Maç öncesinde oynayıp oynamayamacağı belli değildi ki, ciddi birşey çıkar diye MR bile çektirmedi, maçı da sakat oynayarak 28 sayı 8 assistlik gibi bir performansla tamamladı, kaptanlara yakışır bir özveri geldi kendisinden, günün Boston açısından tatlı süprizi Leon Powe oldu, tam 21 sayı bıraktı Lakers potasına ve sadece 15 dakikada bunu yaptı. Final serilerinde en çok sayı kaydeden yedeklerden biri oldu, ayrı bir detay ise seyircinin “Le-on Powe!” tezahüratıydı, genç oyuncu için unutulmaz bir gece olduğu kesin, büyük üçlünün diğer iki ismi Ray Allen ve Garnett 17'şer sayıyla takımlarına gerekli katkıyı sağladılar. Genç oyun kurucu Rondo ise 16 assistle takımını sürükleyen adamdı, Rondo hergün oyununa biraz daha katıyor.


Lakers cephesinde ise gene Kobe vardı, 30 sayı, 8 assistlik performansı takımını kurtarmaya yetmedi. Gasol karşısına devamlı diri adamlar gelmesine rağmen iyi bir yüzdeyle 17 sayı ve 10 rebaundla maçı tamamladı. Odom gene kötü bir gece geçirdi ve 10 sayıyla tamamladı, Radmanoviç 13, Vujacic 8, Fisher 9 sayıyla takımına katkı yaptılar.

Seri şimdi Stapless Center'a taşınıyor. Lakers açısından zorlu bir sınav olacağı kesin, bugüne kadar hiçbir seride geriye bile düşmemişlerdi. Şimdi finaldeler ve 2-0 gerideler, ekstra büyük bir stres yaratacağı kesin. Phil Jackson özellikle Ray Allen & Kobe Bryant eşleşmesine bir çözüm bulmalı, keza Kobe hızlı bileklere sahip Allen'ı savunurken çok fazla efor sarfediyor, tabi hücumda zaten bunun iki katı bir baskı gelince de oldukça fazla yıprandığı bir gerçek, bu da Lakers'a top kayıpları ve zor hücum olarak dönüyor. Şimdi ateşten gömlek Lakers'da, serinin Boston'a döneceğini ve saha avantajını düşünürsek Boston'un ne kadar avantajlı olduğunu görebiliriz. Kesin olan birşey var ki bir sonraki maç çok zevkli geçecek.

Hiç yorum yok: