11 Haziran 2008 Çarşamba

Final Günlüğü

Los Angeles Lakers - Boston Celtics

NBA final serisinin üçüncü ayağında evine dönen Lakers, Boston'a karşı ilk galibiyetini alarak seriyi 2-1'e taşımayı başardı. Tüm play-off boyunca Lakers serilerde hep önde gitmişti, final serisinde ise Boston saha avantajıyla birlikte seriyi 2-0'a taşıdığında Lakers açısından bu maçın önemi çok daha arttı. Stapless Center'da kaybedilecek bir maç seriye son noktayı koymak anlamına geliyordu bunun farkında olan Lakers'da işi sağlam tuttu. Kobe'nin liderliğinde Lakers devreyi 43-37 önde kapattı. Üçüncü çeyrekte ise Garnett ve Allen'ın iyi oyunlarıyla 8 sayılık bir fark yakalayıp son perioda girdiğinde stadı dolduran insanlarda acaba mı sorusu yerleşmeye başlamıştı. Kobe ve bu seride çok iyi maçlar çıkaran Sasha devreye giripte son periodda maçı Lakers'a taşıyınca korkulan olmadı ve seri 2-1'e geldi. Herkes aslında Lakers'ın hücum gücüyle birşeyler yapacağını düşünüyordu bu maçta, ama Lakers bu maçta savunmasıyla Boston'u adeta bozguna uğrattı, Boston'un yıldız oyuncusu Pierce'in 2-14 gibi bir yüzdeyle sadece 6 sayı üretmesi en iyi örnek olabilir. Boston bu sert savunmaya cevap veremeyince maçı da 29-83 gibi bir yüzdeyle tamamladı. Tabi bir detay daha Boston'un sakatlıkları takım açısından oldukça can sıkıcı Tony Allen, Sam amca ve iki maç sakat sakat oynayan ve istediği hareketleri sahaya yansıtamayan Pierce'den sonra, dün de süper oyun çıkaran Rondo'nun sakatlığıyla sarsıldı. Sahada çok az kalabilen Rondo'nun yokluğu da Lakers adına şans oldu.

Kazanan tarafta her zaman olduğu gibi maçın yıldızı Kobe oldu. İyi bir yüzdeyle ve 36 sayıyla oynayan Kobe'ye, " Machine " şutör Vujacic 20 sayılık bir katkı yaptı. İspanyol pivot Gasol 9 sayı üretebilirken düşük yüzdeli oyununa devam etti, Odom ise bildiğimiz gibi hala sahaya yeteneklerini tam olarak yansıtamıyor. Boston'da ise büyük üçlüden Ray Allen son maçlardaki iyi oyununu bu maçta da sürdürdü, 25 sayıyla oynayan Allen'a, 6-21 gibi berbat bir yüzdeyle atan Garnett sayı bazında eşlik etti. Diğer yıldız Pierce ise 2-14 oynayarak sadece 6 sayıda kaldı. Rondo'nun da sakatlığı buna eklenince Posey'in 9 sayılık katkısı bile Boston'a yetmedi. Gerçekten Boston sert savunma karşısında çok büyük bocalama yaşadı.
Serinin bundan sonraki maçı da Stapless Center'da oynanacak. Lakers açısından hedef öncelikli olarak evdeki maçlarını kayıpsız olarak atlatıp, deplasmanda maç çalmak olacak. Boston ise sakat oyuncularının artmaması için dua etmekle meşgul olacak keza Pierce, Perkins , Sam amca ve Rondo'nun sakatlıkları hedeflerinden çok fazla uzaklaştırmasa da bundan sonra kaçırılacak bir maçın telafisi imkansıza yakın olacak. Tabi TNT'de bu serinin 7.maça uzaması için dua ediyor. Görünen de 7 maçlık bir final serisinin bizi beklediği, tabi buna hiçbir basketbolseverin itirazı olmaz.


Hiç yorum yok: