1 Haziran 2008 Pazar

Haydi bakalım

Türkiye (Coach Fatih Terim)

Kale: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Rüştü Reçber (Beşiktaş), Tolga Zengin (Trabzonspor)

Defans: Sabri Sarıoglu (Galatasaray), Gökhan Zan (Beşiktaş), Emre Aşık (Galatasaray), Servet Çetin (Galatasaray), Hakan Balta (Galatasaray), Uğur Boral (Fenerbahçe), Emre Güngör (Galatasaray)

Orta Saha: Mehmet Aurelio (Fenerbahçe), Mehmet Topal (Galatasaray), Emre Belözoğlu (Newcastle), Tümer Metin (Larissa), Hamit Altıntop (Bayern Münih), Ayhan Akman (Galatasaray), Arda Turan (Galatasaray), Tuncay ŞanlI (Middlesbrough), KazIm KazIm (FenerbahÇe), Gökdeniz Karadeniz (Rubin Kazan)

Forvet: Nihat Kahveci (Villarreal), Semih Şentürk (Fenerbahçe), Mevlüt Erdinç (Sochaux).
.
Uzun zamandır klüpçülük zihniyeti milli maçlarda daha öne çıkar bir vaziyette. Bunun suçlusu şudur, budur çok da önemi yok şu an için basın, Fatih Terim, klüpler vs adını ne koyarsanız koyun son dönemde milletçe milli maçlara bakış açımız oldukça değişti. Kimileri her mağlubiyet sonrası Fatih Terim'i suçlar oldu, kimileri bizden şu kadar adam onlardan bu kadar adam aldılar milli takıma diye eleştirdi, kimi yazarlar ipe sapa gelmez saldırılarla neredeyse yazılarını milli takım keşke yenilseye kadar getirdiler. Bazıları Aurelio neden milli takımda'yı sorgular oldu.
İnsanlarda milli takıma karşı ciddi bir güvensizlik mevcut şu anda, elbette eleştiriler olabilir, kadro tercihi yanlış bulunabilir bunlar zaten hep olması gerekenler. Ama asıl unutulmaması gereken birşey var ; bu takım Türkiye milli takımı, bizim ülkemizin takımı ve şu anda kişisel takıntılardan, komplekslerden sıyrılıp destek olma zamanı. Bırakın hangi takımı tutuyorsanız tutun bunun önemi yok, o forma altında hepsi bizim çocuklarımız bunu sakın unutmayın. Milli forma altında hiç sevmediğiniz hatta uyuz olduğunuz bir adam da olabilir ama üzerinde Kırmızı-Beyaz forma bizim ülkemizin forması ve bu süreçte desteğinizi esirgemeyin bu çocuklardan. Zaman hesapsız, kitapsız destek verme zamanıysa biz de üstümüze düşeni yapalım.

Hiç yorum yok: