16 Haziran 2008 Pazartesi

A Grubu : Türkiye 3 - 2 Çek Cumhuriyeti





Bu maç hakkında ne yazsak hep bir yerlerde eksiklikler olacak. İnanılmaz bir heyecan yaşattılar bizlere. Uefa Kupası-Senegal maçı bunların yanına 16 dakika beklediğimiz şampiyonluğu koyabilirim. Sadece gol sevinçleri sesin iflas etmesine yetti de arttı. Euro 2008’te geriden gelip kazanılan 2 tane maç var. 2 maçta da geriden gelip kazanan taraf biz olduk. Futbol tarihinin en iyi geri dönüşlerinden birisini sergiledi bugün sahadaki aslanlar. Turnuva sonunda en fazla konuşulacak maçlardan birisi olacak bu maç. Ne yacapağımız cidden belli değil, maçlardan önce bizim takım hakkında ne konuşsak tutturamıyoruz.

Herkesin beklediği 11 çıktı bugün sahaya. Fakat buna rağmen oldukça kötü bir ilk yarı oynadık. Topu bir türlü yere indiremedik, sürekli şişirerek oynamaya çalıştık Çek defansının işine geldi bu. Koller’de ilk yarıda her hava topunu alınca ‘’ bırak arada bir Koller’’ diye yakındık. Golde de güzel bir kafa vuruşuyla attı Koller. 2 .yarı başlarken Semih’in yerine Sabri girdi. Sabri bugün iyi bir oyun ortaya koydu diyebiliriz hırsıyla-azmiyle. Fakat Çeklerin 2.golünde yaptığı büyük bir hataydı. Galatasaray taraftarının çok alıştığı bir görüntüydü bu. Tamam o sırada stoperlerimizden birisi çıkmış sahada 10 kişiydik, hakem izin vermedi bunlar bahane olabilir 2.gol için. Plasil, sol kanattan gelen top için 5.vitese takmış depara devam ederken Sabri o sırada ter atmak için koşuyor gibiydi. Gelip kademeye girememesi 2.golü getirdi. Bu hatanın dışında klasik Sabri pas hatalarını saymazsak, Hamit’i rahatlatması ve ileriye çıkıp 3 asist yapmasının büyük etkenlerinden biriside yine Sabri oldu. Orta sahada enerjisiyle Aurelio’ya da yardımları oldu. Hamit, neden Münih’te oynadığını gösterdi tekrardan bizlere. 3 asist ile asist krallığında söz sahibi bir konuma gelid turnuvada.

Arda, için ayrı bir şeyler yazmayı planlıyoruz daha sonra. İnanılmazdı tek kelimeyle. Rıdvan Dilmen’in dediği gibi takımı tek başına sürüklemeye çalıştı. Top Arda’nın ayağına gelince maç izleyen kalabalıkta bir güven vardı bu çocuğa. Çünkü biliyorlar bir şey yapacak o top ayağındayken, utandırmıyor da kendisine güvenenleri- yapıyor ne yapılması gerekiyorsa. Top onun ayağında olmadığı zaman aynı anda maçı izleyen büyük çoğunluk Arda’ya atın topu diye bağırıyor. Bu takımın en büyük yıldızı olduğunu kanıtladı artık. Arkadaşlarının ona katılmasıyla rahatladı ve showuna devam etti. Volkan’ın yaptığı ise çok büyük bir hataydı,daha kısa bir süre önce Lincoln’le yaşadığı olay tazeyken 2.kez yaptı aynısını, kaleye Tuncay’ın geçmesini sağladı sorumsuz hareketi. 6 puanla grubu 2.bitirdik ve rakibimiz Hırvatistan oldu. Aurelio büyük eksik bu takım için. Üstünüzdeki formanın hakkını verin derler ya işte bugün onun nasıl yapıldığını gösterdi çocuklar. Hırvatistan maçının sonucu çok önemli değil benim için tabi kazanalım ve ilerleyelim inşallah ama bu maçın 2.yarısında ıslattıkları gibi ıslatsınlar formaları,mücadeleyi bırakmasınlar yeter.

Hiç yorum yok: