16 Temmuz 2008 Çarşamba

NBA Haberleri

Marcus Camby L.A Clippers'da

Geçen sene Gasol takasıyla bir anlamda hırsızlık yapan Lakers'a bu sene bir başka Los Angeles takımı olan Clippers'da katıldı. Bu nasıl bir takas anlamak hakikaten mümkün değil. Clippers 2010 yılı 2.draft turu hakkı karşılığında ( ! ) NBA'in blok kralı, pota altının tartışmasız en iyi isimlerinden birini kadrosuna kattı. Marcus Camby geçen sezonu 9.1 sayı 13.1 ribaund ve 3.61 blok ortalamalarıyla kapattı.

Tamam maddi olarak tartışmasız bu hamlenin Denver'a katkısı var, toplamda 76 milyon dolarlık bir maliyet vardı ve 56 milyon dolar limitin üzerine çıktıkları için 20 milyon dolar üzerinden vergi veriyorlardı, şimdi hem bu sene için 16 milyon dolardan kurtuldular hemde verdikleri vergi azaldı. Ama ortada mantık olarak korkunç bir hata var, parasal olarak bu şekilde bir fedakarlıkla düze çıkmayı hedefleyen bir GM neden Allen Iverson'la kontrat yapar? Eğer Allen Iverson'ın devasa kontratıyla başarı hedefleniyorsa neden Marcus Camby gibi bir adamdan böylesine komik bir takasla vazgeçilir, ikinci tur seçimi nedir Allahaşkına ya. Akıl fikir diliyorum. Brand'in Philly'e gitmesiyle zora giren Clippers bu hediye sonrasında artık rahat bir nefes aldı.




Pacers yeni oyuncularını tanıttı

Indiana Pacers operasyon sorumlusu Larry Bird (yahu davul gibi şişmiş bu arada Larry Bird, dertten yemeğe verdi kendini herhalde) draft gecesi seçimi ve O'neal takası sonrası gelen Brandon Rush ve Roy Hibbert'la sözleşme imzaladı. Rush senelik 1.5 milyon dolar kazanırken, Hibbert senelik 1.2 milyon dolar alacak. Bu arada takas sonrasında Pacers kadrosuna katılan diğer oyuncular da basına tanıtıldılar. Maceo Baston, T.J. Ford, Josh McRoberts ve Jarrett Jack Conseco Fieldhouse'da yeni formalarıyla poz verdiler.

Üçlüklere devam
Cleveland Cavaliers'ın keskin nişancısı Daniel Gibson takımıyla 5 yıllık yeni bir kontrat imzaladı. NBA'de beşinci sezonunda % 44 üç sayı yüzdesiyle oynayan Gibson, geçen sene All Star haftasonunda oynanan Rookie - Sophomore maçında 11 üçlükle show yapıp maçın MVP'si seçilmişti. Nokta atışlarına devam.

Yeni sezonun şampiyonu yoksa Hornets mi ?

Daha önce 2006'da Miami Heat'e gelip orada şampiyonluk yaşayan, bu sene de Boston Celtics kadrosunda can alıcı işler yapan ve bir şampiyonluk daha yaşayan James Posey dört seneliğine 25 milyon dolar karşılığında New Orleans Hornets'le sözleşme imzaladı. Özellikle savunmada ki üstün başarısıyla NBA'in bir çok süperstarına zor anlar yaşatan Posey bunun yanında kritik zamanlardaki üç sayılık atışlarıyla oldukça faydalı bir oyuncu, eminim ki Chris Paul desteğiyle kariyerinde iyi bir sene geçirecektir.


Anthony Johnson, Orlando Magic'de

Takımdaki zayıf halkayı bir şekilde kapatmak amacıyla Orlando Magic veteran oyun kurucu Anthony Johnson'ı kadrosuna kattı. 33 yaşındaki oyuncu muhtemelen Nelson'un dinlendiği zamanlarda tecrübesiyle takımı zora düşmemesi için alındı. Daha önce de Orlando Magic forması giyen Johnson 5.7 sayı 1.7 ribaund ve 2.9 assist ortalamalarıyla oynuyor. İyi bir yedek olacaktır muhakkak.
G.S Warriors, Randolph İle İmzaladı

Bu Randolph tabi ki Knicks'teki başa bela olan Zach Randolph değil. Draft gecesi ilk turda seçilen forvet Anthony Randolph'la sözleşme imzaladı. Oyuncu senelik 1.4 milyon dolar kazanacak.

1 yorum:

Cenky dedi ki...

Şu Johnson içimizi rahatlattı, artık Van Gundy hiç tereddüt etmeden yanına oturtabilir sıksık Nelson'ı, bizler de rahat maçlar izleriz.