11 Temmuz 2008 Cuma

NBA Haberleri


Malum transfer yasakları kalktı ve takımlar anlaşma sağladıkları oyuncularla resmi sözleşmelere imza atıyorlar.

Pietrus artık Magic

Golden State kadrosunun yağmasından Orlando payını Mickael Pietrus'la aldı. Geçen hafta sağlanan anlaşma doğrultusunda Pietrus artık Orlando Magic forması giyecek. Stan Van Gundy'nin şimdiki hedefi lig tecrübesi yüksek bir oyun kurucu bulmak olacak. Takımdaki yegane eksik olarak iyi ve tecrübeli bir PG kaldı. İlerdeki günlerde J.J.Reddick'li bir takas planı içine girmeleri muhtemel.

Rockets Barry ile imzaladı

Houston Rockets free agent olan 13 yıllık veteran oyuncu Brent Barry ile 2 yıllık kontrat imzaladı. Barry San Antonio ile 2 kere şampiyonluk yaşamıştı. NBA'in en iyi şutörlerinden biri olan oyuncu Rockets kadrosunda iyi iş yapacaktır.

Maggette Golden State'de

Los Angeles Clippers'la devam etmeyerek Free Agent olan Corey Maggette Golden State ile 5 yıllık 50 milyon dolar değerinde kontrat imzaladı. Yeni sezonda Sjacks ve Al Harrington'la birlikte oynayacaklar ve Don Nelson'ın hızlı oyun sistemine çok uyacak bir oyuncu tabi Davis'i kaptırıp Maggette'i almak ne kadar iyi o tartışılır. Şimdi hedef tabi ki Monta Ellis'i kaybetmemek olacak.

Utah yeni Memo ile sözleşme imzaladı

Utah draft'ta seçtikleri 19 yaşındaki " yeni Mehmet Okur " olarak lanse edilen Kosta Koufos ile sözleşme imzaladı. 2.16'lık oyuncu sezon başına 1 milyon dolar kazanacak. Koufos'un en büyük özelliği dış atışlarda da isabetli bir yüzdeyle oynaması, bu tabi o boyda birisi için büyük bir avantaj, kolej ligini 14.4 sayı- 6.7 ribaund ve 1.8 blok ortalamalarıyla tamamladı.

Baron Davis Clippers'da

Daha önceden açıklanan bir diğer anlaşma'da dün resmiyete döküldü ve Baron Davis yeni takımı Clippers'a imza attı. Golden State'deki kan kaybı onunla başladı zaten. Bilinen bir olaydı zaten o yüzden kısa geçelim.

Roger Mason JR & San Antonio Spurs

San Antonio Spurs Free Agent olarak Washington'da forma giyen Roger Mason'ı kadrosuna kattı. İki sezonluk kontrat karşılığında 7.5 milyon dolar kazanacak olan 28 yaşındaki oyuncu geçen sene Arenas'ın sakatlığında Washington'da çok iyi bir performans sergilemiş ve 9.1 sayı- 1.6 ribaund ve 1.7 asist ortalamaları yakalamıştı. Spurs'un yaşlanan kadrosu ve giden oyuncuları düşünüldüğünde oyuna katkı verebilecek bir isim Mason, tabi önce Popoviç'in Spurs disiplinine uyum sağlaması gerekecek.

Dee Brown Wizards yolunda

Geçtiğimiz sezon Galatasaray forması giyip bize oldukça güzel maçlar yaşatan Dee Brown (One Man Fast) NBA'de Washington Wizards ile anlaşmaya vardı. Tabi sınırlı Free Agent olmasından ötürü öncelik takımı Utah Jazz'ın olacak. Bir haftalık süre içinde kontrat şartlarını Utah Jazz karşılamazsa oyuncu Washington Wizards forması giyecek. Roger Mason'ı San Antonio'ya kaptıran Wizards için DeeB oluşan boşluğu doldurmak adına oldukça iyi bir isim. Daha önceden kolejde beraber forma giydiği Deron Williams'ın Utah'ta olması yüzünden yeterince forma giyemeyen oyuncu Washington'da faydalı olacaktır.

1 yorum:

Cenky dedi ki...

Forma Pietrus'a yakışmış, Stan's the Man de bir hayli keyifli. Hep Hidayet'in gelecek seneki oyuncu opsiyonuna hazırlık bunlar. Keşke bir de doğru düzgün pg bulabilsek.