29 Temmuz 2008 Salı

NBA Haberleri

Warriors uzununu bırakmadı

Off-season'ın gidiş geliş trafiği açısından en hareketli takımı şüphesiz Golden State Warriors, Davis'i kaybettikten sonra kadrosuna Ronny Turiaf ve Marcus Williams'ı ekleyen takım Mullin'in katkılarıyla Monta Ellis'le kontrat yenileyip kan kaybına son verdikten sonra Biedrins'i de kadrosunda tutarak önemli bir işe imza attı. Oyuncuyla 6 senelik 63 milyon dolarlık bir kontrat yapıldı. 22 yaşındaki oyuncu 10.5 sayı, 9.8 ribaund ve 1.2 blok ortalamalarıyla oynamıştı. Monta Ellis, C.Maggette, S-Jax, Harrington, R.Turiaf, A.Biedrins, M.Williams ve K.Azubuike ile gayet yetenekli bir kadroya sahip oldular.

Knicks temizlik peşinde

Isiah Thomas'ın Knicks kariyerindeki sportif başarısızlıklarının yanında en büyük kazıklarından biri de Boone, Williams gibi isimleri geçip Renaldo Balkman gibi bir ismi seçmesiydi. Sportif Direktör Donnie Walsh Knicks yönetimine geldiğinden beri yaptığı olumlu işlere bir yenisini ekledi ve Balkman'ı ( Bokman ) Tauran Green, Bobby Jones ve 2010 yılındaki ikinci tur draft hakkı karşılığında Denver Nuggets'a şutladı. Newyork Knicks için ne kadar iyi bir hamleyse Denver açısından da bir o kadar gereksiz bir hamle oldu açıkcası, kontrattan kurtulmak için Camby gibi bir adamı yollayan GM takıma Balkman gibi bir oyuncuyla takviye ettiğini düşünüyorsa sadece yazık ediyor.

Kwame'de yeni durak Detroit

Michael Jordan Wizards'ın başındayken 2001 draftında ilk sırada Kwame'yi seçmişti. MJ seçtiyse vardır bir kerameti mantığıyla çok büyük işler beklenen oyuncu bir türlü patlama yapamadı. En son Lakers'ın Gasol hırsızlığında Memphis'e gönderdiği Kwame bu sezonu Memphis'te tamamladıktan sonra serbest kalmıştı. Detroit Pistons oyuncuyla 2 sene karşılığında 8 milyon dolarlık bir kontrat imzaladı. Bakalım Pistons ortamında artık birşeyler yapabilecek mi ?

Ricky Davis Clippers'ı seçti

Avrupa'dan aldığı tekliflerle kariyerini nerede sürdüreceği belirsiz serbest oyunculardan olan Ricky Davis L.A Clippers'ın teklifini kabul ederek NBA'de kaldı. Geçen sene Heat'de mücadele eden oyuncuya Godfather Pat Riley onca sakat varken, özellikle Wade gibi bir süperstar olmadığı halde gerekli sorumluluğu almayan oyuncuya istediği teklifi yapmadı. Davis geçen seneyi 13.8 sayı, 4.3 ribaund ve 3.4 asist ortalamalarıyla tamamlamıştı.

Solomon Toronto Raptors'la imzaladı

Geçen sene Fenerbahçe Ülker forması giyen Solomon artık Toronto Raptors'da. Fenerbahçe Ülker'den garip bir şekilde gönderilen oyuncuyu sanırım bu sezon oldukça arayacaklardır. Oyuncu 2001'de o zaman Vancouver olan Memphis tarafından draft edilmişti. Oyuncu 17.8 sayı, 3.2 rebound, 4.4 assist ve 1.3 top çalma ortalamalarıyla oynuyordu.

1 yorum:

Scatterbrain dedi ki...

95ten 2001e kadar nba'de tüm takımların ilk oyuncu listesini sayıyodum (abarttım evet) ama okadar uzak kalmışım ki...
blogundaki nba haberlerini dikkatle okudum ama acaip fransız kaldım.
ama artık burda devam ederim kaldığım yerden.