31 Temmuz 2008 Perşembe

NBA Haberleri


Luol Deng Chicago'yla anlaştı

NBA'in en yetenekli oyuncularından Luol Deng takımı Chicago ile 6 yıllık yeni bir kontrat imzaladı. Oyuncunun 6 yıllık kontrat karşılığı 71 milyon dolar alacağı söyleniyor. Deng geçen sene % 47.9 şut ortalamasıyla 17 sayı 6.3 rebaund ortalaması yakalamıştı. Avrupaya gidebileceği konuşulan oyuncular arasında bence en yeteneklisi kesinlikle Deng'ti ve yuvada kalması Chicago açısından oldukça iyi olmuş onun kadar ekstra işi bir arada yapabilen hemde 22 yaşında bir adam bulmak kolay değil. Şimdi Chicago'nun önünde Ben Gordon sorunu var tabi bu kararla birlikte malum Chicago bu kararıyla bir şekilde Deng'i Gordon'a tercih etmiş oldu. Onu da nasıl aşarlar bilemiyorum ama bu noktadan sonra Ben Gordon'u başka bir takımda izleyebiliriz. Önümüzdeki sezon yapılanması açısından Deng- Derrick Rose ikilisi Bulls tarafında başrol oynayacaklar.


Problem adam artık Houston'da

En yeteneklilerden olduğu belli ama kesin olan birşey var ki Ron Artest NBA camiasının en sorunlu, en arızalı kişiliği, Artest Bobby Jackson, 2009'da 1. tur draft hakkı bir de Donte Greene karşılığında Houston'a takas oldu. Kısa vadede Houston adına oldukça faydalı bir takas diyebiliriz. Zaten savunma yönü oldukça güçlü olan Houston artık savunmada daha da güçlü ve 3. bir skorer isme de sahip, takıma bakınca Yao, T-mac, Artest, L.Head, Battier, Rafer Alston, Barry, Scola gibi isimlerle bu sene oldukça can yakacaklar. Tabi ufak bir iki sorun var ; Biri Houston starlarının bitmeyen sakatlık dertleri ( hem T-mac'in hem Yao'nun sezonun birçok maçını kaçırması ) ve diğeri de Artest'in Houston'daki ruh hali, şu anda oldukça iyi bir kadroya geldi ve üst sıralar için zorlayacaktır kendini ama Artest bu işte belli olmuyor bir arızaya geçerse bu takas Teksas ekibini oldukça yıpratır. Ama yine de Houston'a bence oldukça katkı sağlayacaktır.

Hakem Donaghy'e hapis cezası

Daha önce bahsetmiştik. Hakem Donaghy için yönettiği maçlarda skora etki etmekle maddi kazanç sağlamak suçlaması yapılıyordu. Tim Donaghy suçlu bulundu ve 15 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tabi bu sadece bununla bitmeyecek emeklilik hakkı elinden alındı, hapis cezası sona erdiğinde NBA yönetiminin milyon dolarlık onlarca davası onu bekliyor olacak. Bir de aile faktörü var tabi ki Donaghy ailesini utandırdığı için çok pişman olduğunu söyledi ama pek umursayan olmadı bu durumu, bakalım çıkınca neler yaşanacak. Tabi kaç kişiyi yaktığını düşününce beter olasın Tim demeden edemiyor insan.

Krstiç de gitti

Diziyle arasında her daim sıkıntı olan Krstiç Dynamo Triumph Moskow ile 2 senelik anlaşma imzaladı. Krstic'in alacağı ücret net olarak 7,9 milyon dolar. Tabi böylesine bir parayı NBA'de kimse vermezdi Krstiç'e. Kendisine sunulan en büyük kontrat ise 3 senelik 10 milyon dolarlık bir kontrattı. Orta sınıf oyuncular paranın tatlı yüzü sayesinde avrupa'ya gidiyorlar. Bakalım bu gidişata daha kimler eklenecek.

Hiç yorum yok: