26 Temmuz 2008 Cumartesi

NBA Haberleri

Vujacic istediğini aldı

Lakers son birkaç gündür avrupa'ya transfer olması konuşulan guard'ı Sasha Vujacic'le 3 yıllığına 15 milyon dolarlık yeni bir kontrat imzaladı. Daha önceki görüşmelerinde 12 milyon dolar verebileceklerini belirtmişlerdi ama sanırım Kupchak pabucun pahalı olduğunu görüp oyuncuya yeni bir teklif götürmüş. Takımın tamamlayıcı parçasıydı gitmesi Lakers adına can sıkıcı olacaktı, bu taviz birçok oyuncu içinde emsal teşkil edecektir. Klüpler adına zor günler başlıyor.
.
Spurs Thomas ve Tolliver'la imzaladı
.
Spurs'un tecrübeli free agent oyuncusu Kurt Thomas şampiyonluk yaşamak istediğini belirterek takımında kalmaya karar verdiğini açıkladı. Daha önce Heat, Mavs, Knicks, Suns ve Sonics de oynayan oyuncu geçen sezon 4.5 sayı ve 4.9 ribaund ortalamaları yakalamıştı.
.
Spurs'ta bir imza'da yaz liginde çok iyi oyunlar çıkaran Anthony Tolliver'dan geldi. Spurs GM'i R.C Buford bu sezon oyuncuyla çalışmak istediklerini açıkladı. Hayırlısı olsun da süre almasını pek de beklemiyorum açıkcası.
.
Knicks gene zorluyor
.
Bir imza da yaz liginde beğeni toplayan oyuncu Anthony Roberson'dan geldi. Knicks oyuncuyla 2 yıllığına 1.6 milyon dolarlık kontrat imzaladı. Roberson daha önce TTNET Beykoz forması da giymişti. Tabi Knicks gene eskisi gibi garanti kontrat dağıtmaya devam ediyor. Bu oyuncuyla birlikte kontrat sayısı 16'ya yükseldi ki Knicks açısından mali gelecek bir anda karanlığa boğulabilir.
.
Golden State yara sarıyor
.
Pietrus, Baron Davis gibi oyuncuları kaybederek yara alan Golden State Warriors kan kaybından bir nebze olsun kurtularak sonunda yıldız oyuncusu Monta Ellis'e istediği rakamı verdi. 6 yıllık 66 milyon dolar tutarında bir kontrat imzaladılar. Geçen sene oldukça iyi bir sezon ortaya koyan Monta 20.2 sayı, 5.0 ribaund ve 3.9 asist ortalamaları yakalamıştı.
.
Bir diğer Golden State imzası ise adamım Kelenna Azubuike ile alakalı. Sınırlı serbest oyuncu olarak Los Angeles Clippers'la 9 milyon dolarlık kontrat imzalayan Kelenna'nın bu imzasının geçerli olması için Golden State'in bu rakamı karşılamaması gerekiyordu. GM Chris Mullin sürenin sonuna doğru bu bedeli karşılayacaklarını belirterek oyuncunun takımda kalmasını sağladı. Warriors Kelenna'ya 3 senelik 9 milyon dolar ödeyecek.
.
Nets'le yapılan takas sonrası Golden State Marcus Williams'ı kadrosuna kattı. Nets'de pek forma giyemeyen kolej ortalamaları iyi bir adamdı, bu yokluk anında Warriors kadrosunda iyi iş yapabilir.
.
Jazz Miles'la devam ediyor
.
Gene aynı şekilde Utah Jazz C.J Miles'ın sınırlı kontratını karşılayarak oyuncuya 4 yıllığına 15 milyon dolar ödeyeceğini duyurdu.

Hiç yorum yok: