9 Ağustos 2008 Cumartesi

İlk madalyamız Sibel'den


Sibel Özkan az önce Türkiye'ye 2008 Pekin olimpiyatlarındaki ilk madalyasını kazandırdı. Hiç zorlanmadan altın madalyayı alan Çinli Chen'in ardından, gümüş madalyayı kazanmak için çok çetin bir mücadele vardı. Dört halterci varlarını yoklarını ortaya koydular. Sibel silkmedeki ilk denemesinde 108 kiloyu kaldırmasına rağmen son anda rahatlaması sebebiyle ağırlığı bıraktı ve faul yaptı. İkinci denemesine 108'i rahatlıkla kaldıran Sibel için, koçlarımız çok önemli bir karar verdiler. Son denemede 111 kilo kaldırması halinde, arkasındaki rakiplerinin sırayla 113, 114 ve 115 kilo kaldırmaları gerekiyordu. Sibel'e 112 kilo vererek zorlamak ve madalyayı riske etmek yerine, koçlarımız rakiplerin yukarda yazan ağırlıkları kaldıramacağını düşündüler ve 111 kilonun yeterli olacağına kanaat getirdiler. Sibel rahatlıkla bu ağırlığı kaldırdı ve sırasıyla rakiplerinin faul yapmalarını izledi. Son rakibimiz Taipeili Chen 115 kiloyu kaldırmasına rağmen ayaklarını sabitleyemedi ve gücünü yitirip yere düştü. Ve Sibel ağırlık kaldırma, 48 kilo bayanlar kategorisinde gümüş madalyanın sahibi oldu. Ardından da kameralara Sibel'in gözyaşları yansıdı. Bu gözyaşları zaferin sonucu olduğu kadar, Sibel'in katettiği yolun da sonucuydu. Şuradan bakabilirsiniz:

http://arsiv.sabah.com.tr/2005/05/22/gnd108.html

Ne desek az, helal olsun Sibel !

3 yorum:

Adsız dedi ki...

zugurt tesellisi olacak benimki ama,
altin madalya almadigi kendi gelisimi acisindan guzel oldu.

Naim Suleymanoglu ve Halil Mutlu haric,olimpiyatlarda 2 defa ustuste madalya alabilen yok sanirim? Bu da gosteriyor haltercilerin amatorlugunu iste.

Altin madalya alsa olimpiyatlar bitene kadar tv lerde marslar esliginde gosterilip, meshur edilecekti.

Simdi en azindan hem insanlar daha az simartacak kendisini, hem de altin alabilmek icin ugrasacak.
2012'ye hazir ve gelismis halde gidecek.

Bugun 56 kiloda (halil mutlunun kategorisi) Sedat Artuc yaristi, 4 yil once bronz aldigi yarista sifir cekti. Komik tarafi, gecen olimpiyatta yaptigi dereceyi yapsaydi bile ilk 5e giremiyordu.
Sanirim Halil Mutlu'nun niye cekildigini de acikliyor bu.

carsamba gunu sanirim, Taner Sagir yarisacak. Dusunun, 19 yasinda olimpiyat sampiyonu oldu kendisi. Son olimpiyat sampiyonu ama kimse onu favori gostermiyor. aradan gecen 4 senede tek bir uluslararasi yarista dereceye giremedi . Doping cezasi, sakatlik vs derken 4 sene gecti gitti.Gelismeyi birakin geriye bile gitti belki..

Muhtemelen (gonul ister ki kapsin altini gelsin,gurur duyalim) kendisi sifir cekip /dereceye giremeyip "sakatligim vardi" mazeretine siginacak butun halter kafilesi gibi.
durum ortada, tek madalya garantisi olan halter bitti ulkemizde. Olimpiyatta favori oldugumuz tek dal yok. Insallah artik devlet biraz daha onem verir atletizme yuzmeye vs de 15 sene sonra "eskiden biz de olimpiyatta altin alirdik" diye uzulmeyiz:)

bir de sorum var bu yaziyi okuyan biri varsa:)

hadi aurellio'yu turk yaptik, cunku futbolda on libero eksigi var. Adam canavar gibi oynuyor.
E kardesim paramiz mi cok ki, ukraynali yuzuculere, etiyopyali kosuculara cuvalla para dokuyoruz?

sonucta olimpiyattaki devsirme sporcular da sondan birinci oluyor, bizim Turk cocuklari da?:)

Bugun ukrayna asilli bir yuzucu, sonlara yakin bir derece almis.
Adamin konusmasini yuz ifadesini goren Altin madalya almis sanir, o derece memnun . Bu adama para odeyecegimize, bir turk gencini goturun o da sonuncu olur..

garip olaylar .

sabonis dedi ki...

Doğruyu söylemek gerekirse, halterle ilgili değilimdir. Bu konu hakkındaki derin bilgilerini paylaştığın için teşekkürler. Ben açıkçası bu tür devşirme olaylarına toptan karşıyım. Örneğin Sibel aldığında tv karşısında alkışladım kendisini ama Elvan çıkıp 5000 metreyi kazanırsa o kadar sevinemeyeceğimi adım gibi biliyorum. Tabi bu benim düşüncem kimisine göre hiç farketmiyordur. Zevkler-renkler diyelim.

Adsız dedi ki...

Sabonis tamamen haklisin ancak su olimpiyatlara bakinca, devsirme de olsa bir altinimiz olsaydi diyoruz.
Sifir altinla donme ihtimalimiz bile var artik.

Taner Sagir'a gelirsek, bugun oglen yarisacak.Ben ustte 2004'ten bu yana madalyasi yok demistim ama unuttugum 2006'dan da bir sampiyonlugu var.

Karamsarlik var gene ama ,
Turk sporcusunun isi belli mi olur?
Delirecegi tutar kaldirir toplamda yine bir 375 alir altini insallah:)

Allah yardimcisi olsun,
alsin altini gelsin aslan hadi bakalim:)