14 Ağustos 2008 Perşembe

Galatasaray 2 - 2 Steaua Bükreş

Öğlen LigTv'nin açıkladığı muhtemel kadrolarda 4 stoperin birden sahada olacağını öğrendiğimde pek inanmamıştım. Garip bir fantezi arayışına girmez, eldeki ne ise onu sahaya sürer diye bekliyordum Skibbe’den. 2 gün önce yazdığım Galatasaray 08/09 yazısında Skibbe için ‘’ Şu an mevcut kadroda Galatasaray için kapalı kutu olan tek isim Skibbe. Elinde bulunan kadro Türkiye’nin en alternatifli-en yetenekli-en geniş kadrosu. Bu kadroyu doğru yönetmesi halinde Avrupa’da başarılı sonuçlar gelecektir. ‘’ demiştim. Skibbe ilk ciddi sınavında çıkardığı kadroyla ve saha kenarından oyuna müdahale edememesi ile direk sınıfta kaldı. Servet ve Meira’nın sahada olmasını bekliyorduk ama Meira’yı ön liberoda kullanacağını hiç düşünmemiştim. Ayhan gibi çok yönlü bir adama sahipken hücum anlamında takıma hiçbir şey veremeyecek Meira ile Ali Sami Yen’de maça çıkmanın bir mantığı yoktu. İlk 15 dakika zaten Meira sahanın neresinde diye aradık sonra yavaş yavaş adını duymaya başladık. Top çevirecek,pas dağıtacak olan mevcut kadrodaki en iyi isim Ayhan sahada yoktu. Genç Erhan’ı son 15 dakika oyuna alıp Ayhan’ı yanında oturtarak fantezilerine devam etti. En kısa zamanda doğruyu bulur diye bekliyorum Skibbe için ama çok büyük avantajı rakibe verdi bile.

Maçın başında yenen gol zaten 2.gole kadar dağıttı takımı. Aykut’un yaptığı hatayı geçtim olabilir o hata ama pozisyonun devamında çıkıp açıyı daraltmamasına diyebileceğim pek fazla söz yok. Moreno kale çizgisine kadar top sürse Aykut’un çıkmaya niyeti yoktu. Sonra yabancı kaleci alınınca triplere giriyor. Çok iyi bir çizgi kalecisi olabilir ama yetmiyor doğal olarak bu seviyede.

Galatasaray ne zaman rakip yarı sahaya geçse top hep Arda’nın ayağındaydı. Arda’ya 5-10 dakika ayak uydurmaya çalışınca bizim takımdakiler düzgün 2-3 tane hücum organizasyonu izledik. Arda için ne desek az cidden rakip kalede tehlike yarattığı kadar kendi korner çizgisine gelip 4-5 tane topu kesti, sürekli rakibi kovaladı, presini yaptı. Arda olmasa Galatasaray’ı rakip yarı alanda göremezdik bugün. 2.yarının başında Meira’nın çıkmasına veya sahadaki stoperlerin en azından 1 tane azalmasını beklerken M.Topal oyundan çıkarıldı. Meira'nın savunmayı 5'lediği ön tarafta oynayan 3 adamın defansa yardım etmediği oyun planında top mu dağıtacak Mehmet yoksa rakibin ataklarını kesmek için mi uğraşacaktı ? Son 15-20 dakika iyice düşen orta saha yüzünden tüm toplar ileriye şişirildi, kenardan en ufak bir uyarı bile gelmedi bu sırada. Dönen topların hepsi Steau kontra atakları olarak kalemize geri döndü. 2.maça kadar biraz daha güçlenmiş oluruz ama fantezi kadrolar yapılırsa turu çok rahat şekilde unutabiliriz. Ümit Davala’nın devreye girip Skibbe’yi uyarması gerekli gelecek maçlardaki kadro seçimleri açısından. Çok zor olacak Romanya deplasmanı rakip ayağa top oynamayı başarabilen, baskı yediği zaman sakin kalabilen ve oyun kendi yarı sahalarına oturduğu zaman sağlam defans yapan bir takım.

Diğer temsilcimiz Fenerbahçe’nin maçının büyük bölümünü izleyemedim ama şok 2 golle yenik duruma düşmüşler,ekranda skoru gördüğümde çok şaşırdım ama Alex’in ilk yarının son dakikasında kişisel becerisiyle yaptırdığı penaltıdan sonra durumu 2.yarıda eşitler Fenerbahçe demek çok zor değildi. 2-2’yi yaptıktan sonra nedense hazırlık maçı havasında oynadı maçı Fenerbahçe. Kadıköy’de turu rahat geçeceklerini tahmin ediyorum.

Hiç yorum yok: