13 Kasım 2009 Cuma

Buffon da dalya diyecek


Geçen sezon ki sakatlığından önce, bir çok futbolsever Buffon'un dünyanın en iyi kalecesi olduğu konusunda hemfikirdi. Fakat geçen sezon geçirdiği sakatlıkla birlikte yerini bir alt postta yer bulan Aziz Iker'e bırakmaya başladı yavaş yavaş doğrusu.

Casillas kadar genç yaşında olmasa bile yarın bir dalya da Buffon'dan gelebilir. Hollanda karşısında kalede olursa Gök Mavililer ile 100. maçına çıkmış olacak.

Rusya ile oynanan 98 Dünya Kupası Elemeleri maçında Pagliuca'nın yerine oyuna girmiş ve bu onun ilk maçı olmuş İtalya Milli Takım forması ile. Bu maçta daha sonradan takım arkadaşı olacağı Cannavaro'nun kendi kalesine attığı gol ile de ilk golünü yemiş Milli Takımda.

98 Dünya Kupasında İtalya Milli Takımının kadrosunda bulunsa da, 1. kaleci Pagliuca ve 2. kaleci Toldo'nun arkasında kalmış. 2000'de ki Avrupa Şampiyonasını da elinden yaşadığı sakatlık nedeniyle kaçıran Buffon İtalya Milli Takımı ile 4 büyük turnuvada oynadı.
2 Avrupa Şampiyonası - 2004, 2008
2 Dünya Kupası - 2002, 2006

İtalya'nın Dünya Futbol Tarihine hediye ettiği önemli kalecilerden biri olan Buffon, 2006'da İtalya ile Dünya Kupası Şampiyonu olarak bu muhteşem kariyerinde Milli Takım ile de bir büyük turnuvada kupa kazanmış oldu ve bu kupada kesinlikle Buffon aslan paylarından birine sahipti.

31 yaşında ki Buffon büyük ihtimalle en azından bir büyük turnuva daha görecek. İtalya Milli Takımı Güney Afrika'da 2010 Dünya Kupasında olacak ve bu büyük turnuvada eğer bir sakatlık olmazsa Buffon'dan formayı alabilecek bir kaleci yok gibi.

İtalya'da artı 100 yapan diğer oyuncular ise Fabio Cannavaro (130), Paolo Maldini (126) ve Dino Zoff (112).
Buffon, Dino Zoff'u geçecek kadar genç hala. İtalya Milli Takımda en çok forma giyen kaleci rekoru için yarın ki maç dahil 13 maç var önünde.

Buffon bu maç öncesinde Milli Takım kariyeri için şöyle demiş '' Milli takım benim için çok önemli. Eğer Milli Takıma çağrılmazsam bir gün, o zaman kariyerimi bitirmeye çok yakınım demektir'' .

Hiç yorum yok: