30 Kasım 2009 Pazartesi

Barcelona 1 - 0 Real Madrid



Haftalardır merakla beklenen maç Barcelona'nın 1-0'lık galibiyetiyle sonuçlandı. Ronaldo-Messi ve Zlatan'ın durumları, oynayıp-oynamayacakları merakla bekleniyordu. Pep, Zlatan'ı yanında tutarak başladı maça. Madrid cephesinde ise Ronaldo sahadaydı. 2 aydır top oynamayan ve sadece 20 dakika Zurich karşısında maça çıkarak bu maça çıktı Portekizli yıldız. İstediklerini sahaya bir türlü yansıtamadı bu yüzden. Sakatlığı, temposunu oldukça etkilemiş doğal olarak. Real için maçın anahtarı doğal olarak Xabi-Lass ikilisinin performansları olacaktı. Özellikle ilk yarıda inanılmaz bir efor sarf ettiler Barca'nın pas kanallarını kesmek için. Arkadaşlarının da yardımlarıyla bu işte başarılı oldular. Kazanılan toplar hiç ayakta oyalanmadan Kaka önderliğinde ileriye hızla taşınınca pozisyonlara giren taraf Real Madrid oldu. Kaka'nın Ronaldo'ya çıkardığı ve Portekizli'nin kaçırdığı pozisyon maçın kırılma anıydı. Herkes gibi bende Kaka'nın oradan ayağının içiyle topu köşeye yuvarlamasını bekliyordum. Marcelo için bir şeyler yazmam gerekiyor içimde kalmasın şu maç sonucu. İlk 11 oyuncusu olduğunu düşünmüyorum Real Madrid'de. Zaman zaman iyi,harika dedirtecek performanslar sergileyebilir ama genel olarak nerede duracağını bilmeyen ve bugün Ramos'un golde yaptığı hatayı sıkça tekrarlayan bir adam Marcelo kendi kanadında. Bu takım için en fazla yedekler arasında alternatif olarak düşünülmesi gereken bir isim. Devre arası transfer döneminde o bölgeye bir takviye yapılacaktır, sene başından beri söylüyoruz. Gerçi bugün Messi'nin etkisiz hale getirilmesinde Arbeloa ile iyi iş çıkardı ama ileride topları ezmekten başka bir iş yapamadı. Real'in bu tarz bir sistemle oynayacağı maç sayısı da çok fazla değil sezon boyunca. Defansif olarak en etkili Marcelo performanslarından birisini izledik bugün.


İkinci yarıya iyi başlayan taraf ise Barca oldu. Xavi ve Iniesta'nın kendi kimliklerine bürünmesi topun kontrolünü Barca'ya geçirdi tamamen. Ibra'nın yedekler arasında olması maç öncesi Real cephesi adına olumlu bir tercihti. Ibra'nın sırtı dönük top alma-arkadan gelen oyunculara top indirme ve yüksek toplardaki hakimiyeti ilk yarı ayağa pas yapmakta tıkanan Barca için alternatif bir çözüm olabilirdi. Ibra'nın girişi golü de beraberinde getirdi. Maçın başında yaptığı 3 ortada kale arkasına topu gönderen Alves bu sefer Ibra'nın ayağını buldu. Golde dikkat edilmesi gerekn iki husus ise ; Ramos'un Ibra'yı izlemesi ve Ibra'nın yanında ceza sahasında bulunan diğer Barca'lının sürpriz bir isim olan Pique olması. Bir duran top dönüşü falan değildi pozisyon, Pique ile başlayan atak sonucu İspanyol savunmacı yerine dönmek yerine ileride kaldı ve büyük olasılıkla içeride tek olacak Ibra'nın Pepe'nin markajından kurtulmasına zemin hazırladı. Busquets'in yaptığı amatörce hata Pep'i çileden çıkarttığı gibi maçı izleyen Barca'lıları da çileden çıkartmıştır. Bu seviyede bir takımın oyuncusunun bu kadar basit bir kartla oyundan atılması akıl alır gibi değil.


Pellegrini, büyük olasılıkla Ronaldo'yu sakatlıktan yeni çıkmış olması ve kötü bir performans göstermesinden dolayı kenara aldı. Fakat 10 kişi kalmış Barca'nın üstüne giderken Marcelo veya Higuain değil Ronaldo'nun sahada kalması lazımdı. Real'in tıkandığı dakikalarda driplingleri her ne kadar başarısız olsa bile deneyen tek isim olarak göze çarpıyordu. Pellegrini'nin takımı Nou Camp'ta tarihin en iyi takımlarından birisine oynayabilecekleri en akıllı oyunu oynadı her şeye rağmen. Sene başından beri umut veren ilk Real performansı bana göre. Tabi bu maç için bu yazı üstüne tekrar Puyol,Puyol,Puyol demekte bir sakınca bulmuyorum

Hiç yorum yok: