30 Ağustos 2010 Pazartesi

Eskişehirspor 1 - 3 Galatasaray


- Maçı kazanmak çok önemliydi Galatasaray açısından. Oyuncuların galibiyeti tekrar hatırlaması, yenilgi sendromundan kurtulması ve lige tutunması gerekiyordu takımın. Mağlubiyeti kabullenmek kötü bir hastalık ve alışkanlıktır ve Galatasaray bu maçı kaybetseydi o hastalık tamamen sirayet edecekti bünyeye. Servet'in attığı golden sonraki sevince dikkatli bakmak lazım, belkide bu sezon ilk kez maçı kazanabileceklerine inandılar sahadaki oyuncular, takım olarak sevindiler.

- Bir maç kazanmakla tabi şu anki kötü tablo düzelmedi, fakat sürekli eli boş dönülen Es-Es deplasmanından 3 puanı içinde bulunulan süreçte kazanmak bir öz güven verecektir futbolculara. Arda'nın uzun bir aradan sonra taraftarla bütünleşmesi bile bu maçta alınan galibiyetin önemini gösteriyor.

- Maçın kazanılmasında Es-Es'in beklediğimden çok daha kötü olmasınında payı var. Kaliteli bir kadro ama o kadronun sahaya yansıması kağıt üstündeki gibi olmuyor.

- Şimdi gelen ara çok önemli Galatasaray için, psikolojik olarak toparlanma fırsatı var takımın. Fiziksel olarakta bir an önce toparlanmak lazım, çabuk yoruluyor takım ama bu arada bunun olacağını sanmıyorum. Bir sürü isim geçiyor transferin son 2 günü için. Hala şaka gibi geliyor Galatasaray için Nisan ayında başlayan transfer sürecinin değerlendirilmeyip son 2 güne transfer bırakılması. Ligin 4.-5. haftasına sarkıyor yeni transferler.

- Annan-Misimovic-Ibricic isimleri geçiyor. Gelenler süper bir hale sokmayabilir bizi, fakat takımdaki kaliteli ayakların sayısı yükselebilir. Arda'ya eşlik edecek adam yok takımda. Arda top eziyor deniliyor ama yanında o topu ezdirmeyecek, ona eşlik edecek adam yok maalesef Galatasaray'da Kewell hariç. Hücum anlamında tüm organizasyonu bir adamın üstüne yükleyip, yürü bakalım diyoruz. Gelecek olan örneğin Misimovic Arda'nın üstündeki bu yükü hafifletebilir.

- Kim gelirse gelsin futbol zekasının Barış'tan kötü olduğunu sanmıyorum gerçi. Bugün yapamadıklarıyla ilginç bir şölen sundu Barış. Akıllı oynamayı, yeteneği ölçüsünde hareketler yapmayı öğrense çok daha faydalı olacak. Barış'ın yapmayı düşündüklerini yetenekleri karşılamıyor, zarar veriyor hem takıma hem kendisine.

Hiç yorum yok: