10 Ağustos 2010 Salı

Galatasaray'da Transfer Bitmez



Geçen sene 27.haftada Ali Sami Yen'de Fenerbahçe'ye 1-0 yenildikten sonra zirveden uzaklaşma dönemi başlamıştı. Ertesi hafta Sivas deplasmanında son dakikada bırakılan 3 puan Galatasaray için yeni sezon planlarının başlaması anlamına geliyordu yada biz öyle tahmin ediyorduk. Transfer konusunda o gelsin, bu gitsin, bu isimden daha büyük bir isimi neden almıyoruz gibi delice düşüncelerim yoktur. Takımın eksik gözüken yerlerine gerekli hamlelerin yapıldığını görmek yetiyor bana. Fakat 5 Nisan'da lige havlu attığımız belli olduktan sonra arada geçen sürede hala gerekli hamlelerin yapılmaması büyük bir yönetim hatası olarak göze çarpıyor.

Dünya Kupası beklendi desek ne aldığımız, ne adı bizimle geçen isimlerin hiçbirisinin Dünya Kupası ile alakası yok. Ligin başlamasına 5 gün kala takımın 2 yıldır kanayan yarası olan bölgesi olan ön libero mevkine Cana dışında oyuncu alınmadı bunun üstüne o bölgede en iyi isim diyebileceğimiz M.Topal'da Valencia'ya gitti. Sadece Cana-M.Topal değişikliği ile o bölgeyi telafi edebileceğimize teknik ekip-yönetim bile inanmıyordur. Yeni gelecek X oyuncunun veya oyuncuların kaçıracağı maçlar, takıma uyumu derken yine tren kaçmış olacak. Baros'un ve Pino'nun sakatlığı yine geçen seneyi hatırlatıyor. Kadroda Baros'un tek alternatifi olarak M.Batdal'ın bırakılması yine geçen seneden kalan tatsız anılardan birisini akıla getiriyor. İkisininde sezon içerisinde maç kaçırmayacağının garantisi yokken hadi Türk bir oyuncu bulamıyoruz en azından +2 olarak bulunabilecek bir isime yöneldiğimize dair haberde yok. Büyük olasılıkla bu ikilinin alternatifi olarak yine Kewell düşünülüyor.


Her ne kadar şu an transferler yüzünden dikkate alınmasa da çok zor bir fikstür ile başlıyor Galatasaray sezona. Geçen sene 5 Nisan'da lige tamamen havlu atmamızı sağlayan Sivas deplasmanıyla sezon açıldıktan sonra, takip eden 3 haftada iç sahada son şampiyon Bursa, deplasmanda yenmeyi başaramadığımız Es-Es ve 4.haftada iç sahada bu sene kendisinden söz ettirecek Antep maçları var. Arada Avrupa Kupası eleme maçlarımızda var tabi.

Mevcut kadro çok mu kötü, evet cevabını veremeyiz bu soruya. Belki bugün adları geçen Ledesma-Rosicky-Baptista vs. isimleri peş peşe resmi siteden açıklanır oldukça mutlu oluruz ama Nisan'dan beri geçen sürede geçmiş hatalardan bir türlü ders alınmadığının ortaya çıkması güzel, umutlu bir tablo ile lige girmemize izin vermiyor bana.

1 yorum:

Gemici Düğümü dedi ki...

Olmuyor herhalde, ben böyle bakmaya başladım artık. Kaydadeğer hiç bir futbolcu Türkiye'de oynamak istemiyor olsa gerek. Yoksa yöneticilerin de bu duruma düşmek istediğini sanmıyorum. Yok, bir futbolcuyu beşyüz bin avro daha ucuza getireyim diye fazladan 2 ay bekliyorlarsa "ayıp artık" derim.