26 Ağustos 2010 Perşembe

Uefa Avrupa Ligi Rövanş Maçları


Uefa Avrupa Ligine kalmak için 4 takımımız bu akşam mücadele edecek. İlk maçlarda Beşiktaş dışında avantajlı bir skor alabilen olmamıştı. Beşiktaş'ın Helsinki karşısında turu geçtiğini söyleyebiliriz. Herhangi bir sürprize izin vermeyeceklerdir bu maçta. Fenerbahçe, ilk maçtan 1-0'lık mağlubiyetle dönmüştü. 1-0 oldukça riskli bir skor. Bir kere 2 gol atmak zorundasın kendi evinde, maç 2-0 götürüp iş tamamlamak üzereyiz desen bile tek pozisyon, yenilen tek gol bütün umutları bitirir. Trabzonspor karşısında izlediğimiz Fenerbahçe'nin savunmasında ciddi zaaflar vardı özellikle kanatlarda. Teofilo ve Yattara ikinci yarının başında yakaladıklarını atsalar kötü bir görüntü çıkacaktı Fener adına. Paok elbet bu maçı izlemiştir ve buna göre bir düzen içinde olacaklardır. Onların amacı 1-0'ı koruyup, kontradan bulabilecekleri pozisyonlar ile skor bulmak. Fenerbahçe'nin işi ilk maçta alınan skorun yanı sıra oynanan oyundan dolayı çok zor gözüküyor.

Trabzonspor'da Umut Bulut'un maç kadrosunda olmaması büyük bir dezavantaj. Umut'u son vuruş, bitiricilik açısından ele alırsak oldukça vasat diyebiliriz ama yaptığı koşular, ısrarı ile Trabzon için büyük bir silah. Liverpool her ne kadar iki büyük isim Gerrard ve Torres'in yanında Barca'ya transferi gündemde olan Mascherano-Maxi ve Jovanovic gibi isimlerden eksik gelecek olsa bile hücumda tehlike yaratabilecek önemli silahlara hala sahipler. Taraftar desteği de Trabzonspor'un yanında olacak. Liverpool gibi çok sağlam defans yapan, alanını savunabilen bir takım karşısında 2 gol bulmak kolay değil. Yattara-Colman gibi oyuncuların bireysel yetenekleriyle yapacakları bir hareket maçın ve turun tüm ibresini Trabzon'a çevirebilir. Ellerinde bulundurdukları alternatifli ve kaliteli kadro, Şenol Güneş faktörü ile bu sene ligin en büyük favorisi olarak görüyorum Trabzon'u bu turu geçmeyi hak ediyorlar. Akşam tekrardan tarih yazabilirler umarım.

Karpaty Lyiv adını kurada rakibimiz olarak çıkınca duymuşuzdur çoğumuz. Fakat ilk maçta alınan 2-2'lik sonuç özellikle 2-0 geriye düşülmesi Ukrayna deplasmanı için rahat olmamızı engelledi. Rakibimizin gücü belli, şu an akşam maç ne olur diye düşünmek yerine hafta sonunu düşünmemiz gerekirdi. Öyle bir hava hakim ki şu an Kewell'ın eksikliğinden sonra işimiz zora girdi diyebiliyoruz Karpaty maçı için. Yoksa tabi ki Kewell çok önemli bir adam. Bu maçta eleniriz diyemiyorum açıkçası, biraz direnç göstersinler sahaya çıkanlar, üstlerindeki formaya baksınlar turla beraber gelsinler.

4 takımızın birlikte gruplara kalma şansı var. Umarım gerçekleşir bu durum. Akşam için maçı izleyecek yer bulma arayışlarına başlamak lazım, tüm maçların birbirleriyle çakışması ve hepsinin D-Smart'ta olması istenilen maçın rahatça izlenmesini engelliyor.

Hiç yorum yok: