28 Ağustos 2010 Cumartesi

Süper Atletico

Inter Milan v Atletico Madrid UEFA Super Cup WjOWYvlkNi8l

Quique Sanchez Flores’e bir tebrik göndermek lazım hiç bir şey yazmadan. Tam tabiriyle ölmüş bir takımı aldı ve Europa League’i kazandı. Gerçekten kolay bir iş değil. İlk geldiği zaman kendisine pek sıcak bakmasam da ben dahil bir çok kişiyi yanılttı. Zor bir ortamda ve zor bir camiada, bu kadar kısa sürede çok iş yaptı. Bu sezon yaptığı transferlerde de doğru hamleler yaptı. Fran Merida, Mario Suarez ve Diego Costa gibi takımın uzun yıllar faydalanabileceği oyuncuların dışında defansın yetersizliğini görüp Diego Godin ve Filipe gibi iki iyi oyuncuyu getirdi. Lig başlarken de Inter galibiyetiyle de hem moral hem umut verdi.

Inter Milan v Atletico Madrid UEFA Super Cup -MxQ6CAuwnBl

Maçta Flores alışılmış sistemini kullandı. 2 ofansif kanat oyuncusu ve 2 önlibero özellikli merkez oyuncusundan kurulu bir orta saha. Birkaç değişiklikle belki, takımın ideal kadrosu bu olacak gibi. Hala Forlan’ı isteyen İtalyan takımları vardı ama sanıyorum takımda kalacak. Geçen sezon bu sistem Europa League’de başarılı olsa da ligde belki amaçsız kalmanın sıkıntısıyla zaman zaman sıkıntı yaratmıştı. Ama tabii hem savunmada ki takviyeler hem de moralli bir başlangıç ile bu sefer lig maratonu daha farklı olabilir. Agüero ve Forlan ikilisi bir çok elit takımı bile kıskandırabilecek forvet ikilisi. Bunun dışında İspanya’nın gelecek vaad eden kalecilerinden birine de sahip Atletico. Dün 90. dakikada bir de penaltı çıkardı. Tabii maçın 2-0 olması ve geç bir penaltı olması nedeniyle rahat olsa da Süper Kupa finalinde penaltı çıkaran 19 yaşında bir kaleci, kesinlikle etkileyici. Aslında De Gea, İspanya alt yaş milli takımlarında uzun süre oynadı ve bir şeyler beklenen bir kaleciydi. Ama bu kadar erken şans bulabilmesi onun için bir şans oldu ki Sanchez Flores’e bu konuda teşekkür etmeli.

Inter, uzun yıllardır Serie A’yı domine ediyordu. Calciopoli’den sonra büyük İtalyan takımları ancak toparlanıyorlar ve hala bu toparlanmanın sancıları var. Ama özellikle Juventus bu sezon Inter’i kesinlikle zorlayacaktır. Benitez, Jose’nin taktiğini fazla bozmamış gibi olsa da bu kaymağını yemesine yetmeyecektir. Kesinlikle favori olmalarına rağmen Jose’li sezonlar kadar rahat edemeyeceklerdir.

Inter Milan v Atletico Madrid UEFA Super Cup r06ERp8nSWsl

Sonuçta 4x4 Inter’i yenerek hem La Liga’ya moralli başlama fırsatı elde etti Atletico Madrid hem de geçen sezon ki başarının tesadüf ya da şans olmadığını az da olsa göstermiş oldu.

Hiç yorum yok: