16 Mayıs 2009 Cumartesi

Tarih Yazanlar - Ntvspor



Ntv ve Ntvspor ortak yayınında gerçekleşen Tarih Yazanlar adlı bir program yayınlandı çarşamba günü. Program, Galatasaray'ın Uefa Kupası'nı kazanan efsane isimlerini bir araya getirmiş. Ben programın tamamını bugün indirip - izleyebildim . Firefox'un eklentileri çok işe yarıyor bu tarz olaylar için. Program tam olarak 58 dakika sürüyor. Sunucu ise Uefa Kupası döneminde de çoğu maçta sesiyle eşlik eden Ercan Taner'di. Teknik kadro tamamen orada bulunuyordu zaten. Fatih Terim-Müfit Erkasap-Bülent Ünder-E.Özaltındere. Oyunculardan ise H.Şükür-Arif-Ümit Davala-Ergün-Okan ve ''Küçük'' Hakan vardı. Programa o formanın hakkını veren en önemli isimlerden ''10'' da telefonla katıldı. Hagi'nin sesini duymak, Türkçe konuşmaya çalışmasını dinlemek bile adamı duygulandırıyor.

Programın başında Uefa kupasına giden dönemin maçları gösterildi. Tam anlamıyla 2000 ruhu denilen ve hala çağırılmaya çalışılan ruhun ne olduğu anlatılanlarla, konuşulanlarla gösterildi herkese. Özellikle programın son 15 dakikasını 2 gündür tekrar tekrar izliyorum. Herkes aklına gelen anıları teker teker sıralamaya başlamış son 15 dakikada. Fatih Hoca'yı uzun süre bu kadar neşeli bir halde göremeyiz büyük olasılıkla. Uğur Tütüneker'in jübile maçı öncesi yaşananlar, Hasan Şaş'ın sen sakatsın diye oynatılmaması, Arif'in prim olayı ve Sergen'in Uefa süreci boyunca her rakibin maç kaseti izlenildikten sonra verdiği tepkileri öğrenmek için izlemek gerekir bu programı. ''Küçük'' Hakan bile insanın gözüne sempatik geliyor bu programın sonrası. Hfta sonu yapacağı yorumlarla alır gerçi bu sempatiyi tekrardan geri.

Programda bulunan oyuncuların çoğu zaten bir şekilde futbolla ilişkilerini sürdürüyorlar. ''Küçük'' Hakan ve Hakan Şükür'ü futbol programlarında bol bol görüyoruz. Ergün, Hacettepe teknik direktörü. Arif Erdem bugün A.Avcı'nın yanında kendisini geliştiriyor. Ümit Davala, Ümit Milli takım antrenörlüğünü Galatasaray için bırakıp Skibbe'nin yardımcısı oldu ama bir anlamda yanına geldiği isime dikkat et anlamında uyarı vermek için görevden alındı. Arada Kıbrıs'ta poker turnuvalarına katıldığı haberleri geliyor. Okan hala aktif futbol hayatını sürdüyor. Bu tarz bir başarı daha kolay kolay gelmeyecek Türkiye'ye. Programda söylendiği gibi o zaman bu isimlere hak edilen değerler verilmedi tam olarak , yavaş yavaş aradan seneler geçtikçe ne büyük iş başardıkları ortaya çıkıyor.

Programın son 15 dakikasını Galatasaray.org'un Sarı-Kırmızı Medya bölümünden, tamamını ise Ntv'nin video bölümünden izleyebilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Galatasaray store'den uefa kupası yolculuğunun cdlerini satın almıştım bayağı zaman önce. Kafam kzıınca, rahatlamak isteyince takıyorum cd yi. Belki bu zaman kadar 100 defa başından sonuna kadar izlemişimdir. çatır çatır futbol seyrediyorum o cd de ben. Çümkü şu anda oynadıkları futbol falan değil bunların.