5 Mayıs 2009 Salı

Şaş


Bu resimdeki maçı hatırlayanınız varmıdır bilmiyorum, ama hatırlatalım. Resimde gördüğünüz maç Borussia Dortmund maçı ve oyuncu da şimdinin istenmeyen adamı. Dortmund'lu taraftarların ve futbolcuların, Galatasaraylı oyuncuları sindirme çabalarına tek başına diklenip, herkesi susturan adamı. Unuttunuz mu o maçları ?? Peki şöyle hatırlatalım kendisini, hani şimdinin kafasına telefonla vurulan Galatasaray spor klübünün Galatasaray'lı oyuncusu.

Haftasonu Hacettepe maçından sonra Atatürk havaalanında protesto ediyoruz diye yapılan bu ayıba birkaç gündür bazı yerlerde sahip çıkılmaya çalışılıyor, taraftarız, sadece klüp önemli falan filan diye. İşte burada o meşhur söylem devreye giriyor ve soru da geliyor elbette, hani "yenilsen de yensen de taraftarın senle, üzüntünle sevincinde seninle birlikte"ydi? Bu sadece lafta kalacak bir söz öbeğiyse, mümkünse ya bu söyleme girilmesin, yada böylesine aciz bir hareket yapılmasın. Sormak lazım ilk defa mı Galatasaray başarısız bir sezon geçiriyor, onca ay sakatlığıyla boğuşan bir oyuncu ilk defa mı formsuz ve kötü durumda sahaya çıkıyor, kötü oynuyor? Sahi bunların hepsini ilk defa mı yaşıyoruz da, herşeyini Galatasaray'a vermiş, profesyonel olmayı beceremeyen, bu takımın önemli adamlarından birine bu tip bir eyleme girişiliyor? Bu ne menem bir aymazlık, hakikaten anlam vermek zor, futbolcuda vefa arayan herkes önce dönüp bir aynaya bakabilmeli. Sen ne kadar vefalısın da futbolcudan ne bekliyorsun diye? Saha içinde agresif oyununa kızan herkesin, diğer tarafta hakeme ve rakibe devamlı oynayan Gattuso'ya falan övgüleri aklıma gelince de bu ikiyüzlülüğe karşı ne desem bilemez duruma geliyorum. Hani "Başarılar gelir geçer asaletin bize yeter"di ? Senin asaletin nerede ?

Lincoln'e hala, hala ve hala sevgi gösterileri sunanlar bugün Hasan'ı yargılama vazifesi edinmiş kendine. Hatta köşe yazılarına bile ezilen adam olarak konuk olmuşsa suç burda kimde? Sen sahada oynamak istemeyen, bu takıma karşı ne kalbinde ne aklında hiçbir sorumluluk hissetmeyen oyuncuları baştacı yap, ama Hasan'a saldırmaktan çekinme, tabi nasılsa hakkın bu. Tepki göstermek elbette taraftarın hakkıdır ve takımı sahiplenmek de görevidir. Ama bu yapılan vefasızlığın da terbiyesizliğin de doruk noktalarında hep asılı kalacak.

Bu takım için gözyaşı döken adama, sonrasında üzüntüden gözyaşı döktürülüyorsa bu ayıbın daniskasıdır.

Ha neydi "yenilsen de yensen de taraftarın senle, üzüntünle sevincinde seninle birlikte" ...

Bi gidin allaşkına ya ..

Hiç yorum yok: