24 Mayıs 2009 Pazar

Beşiktaş 2 - 1 Galatasaray


16.Haftada Ali Sami Yen'de oynanan Galatasaray-Beşiktaş maçını 4-2'lik skorla kazanan taraf Galatasaray'dı. Galatasaray ve Beşiktaş arasında puan farkı 5'e çıkmıştı o maç sonunda. Ligin ilk yarısını bu şekilde kapamıştık. 34.Haftaya girerken Beşiktaş'ın Galatasaray'a attığı puan farkı 10. O gün umutsuz olan Beşiktaş tarafı şampiyonluk kutlamalarına hazırlanırken Galatasaray ise son hafta olmadık olaylar olur da Uefa Avrupa Ligi'ne kalamazsak diye endişeleniyor. Şu berbat sezon geride kaldıktan sonra bir şeyler yazarız veya tamamen unutmaya çalışırız, bilemiyorum.

Maç öncesi futbolcular çocuklarla beraber sahaya yürürken Orkun ve Ayhan'ın yanında bulunan ufaklıkların Arda'nın yanına gitmesi Arda'nın 3 çocukla beraber orta sahaya yürümesine neden oldu,ilginç ve güzel bir görüntüydü maç öncesi.

Maç öncesi Lincoln'ün yine sakat olduğu ! ve kadroda olmayacağı haberi gelmişti. De Sanctis'in yerine ise herhalde en son Leverkusen karşısında oynayan Orkun vardı kalede. Semih'in ve Serkan'ın Milli takımda olmaları sağ beke Sabri'yi stopere ise Topal'ın geçmesine sebep oldu. Topal'ın ilk goldeki talihsizliği olabilecek bir olay ama 2.golde Bobo'ya atılacak pası kesme düşüncesi içinde Yusuf'la arasında o kadar mesafe bırakması ciddi bir hataydı. Sabri'nin yine gereksiz itirazı , basit hataları ve ekrana kısa bir süre için yansıyan Uğur Uçar'ın görüntüsü sağlık ekibimize selam etmeme neden oldu. Çok iyi olmasa bile son zamanlarda gösterdiğimiz standartın üstünde bir top oynadık bugün. Top sürekli bizim ayağımızdaydı ama Arda dışında kimsenin top ayağına geldiği zaman o topla oynayacak dermanı yoktu. Arda'da belli bir süre sonra her şeyi tek başına yapmaya çalışınca verimi iyice düştü doğal olarak. Baros'ta en kötü maçlarından birisini çıkardı. %100'lük iki pozisyonu kendisinden beklenmeyecek kadar kötü kullandı. Pozisyonlar kaçar ama maçın içinde de yoktu hiç bugün.

Beşiktaş, yıllardır hasretini çektiği şampiyonluk için en önemli maçta kimsenin tahmin etmeyeceği kadar kötü top oynadı. Maçın başında yine bir duran top sonucu Sabri'nin çizgiden çıkardığı pozisyon harici ciddi bir tehlikeleri yok. 2.gol öncesi İ.Üzülmez o sırada dışarı atın diye bağıran Rüştü'yü duyup topu dışarı atsaydı tamamen farklı bir sonuç olacaktı belki de maçta. Devre arası Yusuf transferi olduğunda ciddi bir tepki vardı internet ortamında okuyabildiğim forumlarda. Fakat o Yusuf bütün kritik anlarda sahneye çıktı Beşiktaş için sezonun 2.bölümü. Denizli'nin ne kadar isabetli bir transfer yaptığını ortaya koydu.

Haftaya Beşiktaş'ın şampiyonluğu bırakacağını, Denizlispor'un u sefer Sivas'ı sevindireceğini hiç tahmin etmiyorum. Beşiktaşlı arkadaşların şampiyonluk hasretleri haftaya sona erecektir. Trabzon, Ersun Yanal'ı gönderdikten sonra eleştirdik ama Cevat Güler etkisi oldu, bir anda yarışın içinde buldular kendilerini. Tebrik etmek gerekir son dönemde gösterdikleri performansı. Konyaspor yönetiminin dahiyane bir şekilde 2 hafta kala, küme düşmenin 1.adayıyken yaptıkları teknik adam değiştirme hamlesini de hafta içi yazmadık ama bugün sonucunu almışlar ilk yarıda 4'lük olarak.

Hiç yorum yok: