13 Mayıs 2009 Çarşamba

Barcelona - A.Bilbao


24 sene öncesinin rövanşı olarak görülüyor bir anlamda bu maç. Maç sonunda Maradona'nın kendinden geçip, sağa-sola uçan tekmelerle saldırdığı zor ayrılan kavganın sonunda kupayı Bilbao'nun kazandığı maç. Katalan Barca, Bask bölgesinin takımı Bilbao'ya karşı. Saat 23.00'da oynanacak maç Mestella'da oynanacak. Barca, finale gelene kadar Benidorm,Atletico Madrid,Espanyol ve son olarak Mallorca'yı saf dışı bıraktı. Athletic ise Huelva,Osasuna,S.Gijon ve Sevilla'yı eleyerek adını finale yazdırdı. Bilbao cephesi neredeyse finale çıktıklarından beri bu maçı bekliyorlar. Kral Kupası'nı Barca ile beraber en fazla kazanan diğer takımlar ve 24 senelik hasreti bitirmek istiyorlar bu maçla. Antremanlarını 20.000 taraftar ile beraber yaptılar.

Karşılarında zorlu bir fikstürden çıkmış ve Şampiyonlar Ligi finali oynayacak, bu senenin rüya takımı Barcelona var. Fakat maç öncesi Barca'da eksikler ciddi. Abidal-Iniesta ve Henry üçlüsü bu maçta takımlarının yanında olamayacaklar. Barca resmi sitesinde 11 sene önce kazanılan kupayı hatırlatmak amacıyla o kupayı kazanan oyunculardan ve teknik ekipten bahsedilmiş. 98'de takımın başında Louis Van Gaal varmış. Yardımcısı ise çok tanıdık bir isim Jose Mourinho'ydu o dönem. O zamanki kadrodan Figo,De La Pena,Rivaldo ve Celades şu an aktif futbol hayatlarını sürdürmeye devam ediyorlar. Guardiola şimdi takımın teknik adamı, Luis Enrique belki de Guardiola sonrası dönem için altyapıda çalışıyor şimdilik. Busquets 'de Barca bünyesinde kaleci antrenörlüğü yapıyor.

Muhtemel kadrolar şu şekilde maç öncesi ;

Athletic Club: Iraizoz; Iraola, Ocio, Amorebieta, Koikili; Susaeta o David López, Orbaiz, Javi Martínez, Yeste; Toquero y Llorente

Barcelona:
Pinto; Alves, Piqué, Puyol, Sylvinho; Busquets, Touré, Xavi; Messi, Bojan y Etoo.

Hiç yorum yok: