2 Mart 2009 Pazartesi

Uygun adım zırvalama ...


MARATON.COM.TR: SİVASSPOR’UN PERFORMANSINA BAKTIĞIMIZ ZAMAN ÖNÜMÜZDEKİ SENE
AVRUPA YOLU GÖZÜKÜYOR. SİVASSPOR’UN AVRUPA İÇİN KADROSU YETERLİ Mİ, BUNUN
İÇİN ÇALIŞMALARINIZ VAR MI?
Bülent UYGUN:

"Yeni sezona başladığımız zaman gittiğimiz yer neresi ise ona
göre çalışmalarımıza başlayacağız. Hedefimizde ona göre büyüyor. UEFA mı, Şampiyonlar Ligi mi? Bunlara hep beraber bakacağız. Benim 5 türlü planım vardır. Bu plan gideceğim yerle ilgilide 5 türlüdür, kendimle ilgilide 5 türlüdür. Yani sadece bir plana bağlı hareket etmem. Dolayısı ile 5 türlü plan yaptığım ortamda bu takımın kurgusuna, yapısına ve hedefine götüre
bilecek şekilde transferler yapılacaktır. Hangi platforma gideceksek ona göre transfer yapılacaktır. Tabi ki burada hemen eleştiri yapmak isteyen arkadaşlar olacaktır. Bizim ülkemizde herkes futbolu çok biliyor ya. Onlara da bir laf söyleyeyim; evet 5 yeriz, 7 yeriz ama 6 yemeyiz. 7 yeriz, 9 yeriz ama 8 yemeyiz"
.
Sivasspor'un şair, filozof, girişimci, gözüpek teknik direktörü Bülent Uygun gene ağır saçmalamış. Yahu tamam niyetini biliyoruz herşeyi Fenerbahçe'nin başına geçmek için yapıyorsun, gerektiğinde kendini göstermek adına Sivas'ın temel taşlarıyla, savunma stratejisiyle oynayıp tüm sene oynadığından farklı oynatıp yenilmesine de sebep oluyorsun buraya kadar tamam da bu kadar büyük antipati yaratmanın da ne alemi var şimdi ? Geçen seneki şiir saçmalığından sonra ( Wenger olayına hiç değinmeyelim bile) bu tip beyanatlarla işini kolaylaştırdığını mı sanıyor bilemiyorum ama bildiğim bir tek bu kadar ucuzlaşmamak lazım. Neyse düşman kazanmaya devam etsin bakalım sonuçta olan Sivas'a olur ama bu Bülent Uygun'un umrunda mı o da ayrı bir konu. Bir makama oturmak için adam olmak gerekmiyor bunun da en canlı örneği bu adam.

2 yorum:

Arkhe dedi ki...

Açıklama tam komedi ama " Sivas'ın temel taşlarıyla, savunma stratejisiyle oynayıp tüm sene oynadığından farklı oynatıp yenilmesine de sebep oluyorsun" pek olmamış, bizler herhalde başka maç izledik.

Tardini en güzel kelimeleri seçmiş, farklı kelimelerle anlatmak için zorlamayıp kendisinden kopyalıyorum ve imzamı atıyorum;

"Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye karşı oynadığı maçları ve İstanbul takımlarının daha baskılı göründüğü maçları izleyince Sivasspor sıradan bir savunma takımı gibi görünebilir.. Aslı ise bundan çok daha fazlasıdır.. Bugün asıl karakterlerinden, önde basmaktan vazgeçmedikleri için Fenerbahçe'nin ender gösterebildiği kalitesini sahaya yansıtıp Sivas'ın çoğu maçta yaptığı gibi rakibini faka bastırmasıyla kaybettiler"

"Fenerbahçe'nin bugün yaptığı geriden Emre'yle iyi top çıkarıp Sivasspor'un bu baskısını ve geride oluşturdukları kısmi boşlukları değerlendirmek oldu.."

Telif Hakkı dedi ki...

yoo aynı maçı izledik de sivasın bugüne kadar oynadığı tüm büyük maçlarda kapanıp defansını sağlam tutup ilerde top tutan ve hızlı adamlarıyla sonuca gittiğini biliyoruz ki lig boyunca da böyle oynadılar. Sivas belki bundan fazlasıdır ama aslolan sivası göstermek için başarılı olan sistemini değiştirip uygulamayı da bu maçta yapınca sonucu da gördük :)