29 Mart 2009 Pazar

Yazık oldu

Başlık belki de şu maçın bitiminden hemen sonra ülke çapında en çok söylenen sözdür mutlaka.

Maça başlarken açıkcası milli takımdan bu kadar dirençli ve soğukkanlı bir oyun beklemiyordum malum karşımızda son 30 maçın 27 sini kazanmış 3 beraberlik almış bir takım vardı, akıcı ve ayağa toplarla ilk dakikalarda pozisyon bile yakaladık ki bu ispanya'nın biraz tedirgin olmasına sebep oldu. İlk yarı gayet iyi ve akılcı bir şekilde oynadık ve bu arada Arda, Tuncay ve Semih'le pozisyonlar da yakaladık ama değerlendiremedik. Özellikle Arda ile yakaladığımız pozisyonu gole çevirebilsek oyun gerçekten çok farklı bir hale gelebilirdi, son toplarda inanarak girmemenin sıkıntısını yaşadık. İlk yarı pozisyon bile vermeden bittikten sonra ikinci yarının ilk 15 dakikası gene gayet şık ve iyi oynarken önce Semih ve Emre'nin birbiriyle çarpışması, sonrasında ise Fatih Terim'in Semih'i oyundan alıp orta sahayı güçlendirmek adına Ayhan'ı oyuna alma hamlesi geldi. Gerekli miydi tartışılır, bence Semih oyunda kalıp Nihat alınabilirdi. Bu hamlenin hemen ardından Aurelio'nun tehlikeli bir alanda bence son derece gereksiz yaptığı faul sonrasında klasik hastalığımız nüksetti ve biraz da kısmetsiz diyebileceğimiz bir pozisyonla golü yedik.


Şu duran toplarda adam paylaşmayı öğrenemeyeceğiz artık buna inandım. Her zaman kalemizi 7-8 kişi savunurken gol yiyoruz ki buna bir çözüm bulmamız lazım artık gerçekten yazık oluyor. Şu pozisyondaki şanssızlığı da görmemek olmaz, Pique yapılan ortaya biraz iş olsun diye fazla zıplayıp önde bomboş kalınca pozisyonun devamında gelen top önünde kalıyor ve golü yiyoruz. Böyle gol yemek gerçekten moral bozucu. Maçın sonrası ise moralman yıkkın Türk milli takım ile önce galibiyeti korumaya çalışan İspanya arasında geçti. Topu dolaştırıp özellikle Ramos'un kanadından yaptığı bindirmelerle bizi zor duruma düşürdüler ki bizim takımın da bu dönemde fizikman bittiğini de hesaba katmak lazım, Volkan devreye girdi ve şık kurtarışlarla ikinci golü önledi.


Çarşamba günü ispanya daha tedbirli oynayacaktır muhakkak, biz umarım genel final maçlarında yaptığımız hataları yapmaz ve istediğimiz sonucu elde ederiz. Bugünkü sonuçlardan sonra artık rakibimiz Bosna - Hersek olacak grupta söz sahibi olmak istiyorsak İspanya maçı artık çok daha önemli hale geldi ki Bosna'nın içerde Belçika maçını kazanması, bizim İspanya'ya mağlup olmamız gruptan çıkma konusunda şansımızı % 20'lere düşürür. Ali Sami Yen'de sarı kart cezası biten Puyol'da sahada olacak. İşimiz zor ama bu maçtan sonra artık umudumuz var, tek korkumuz final maçlarındaki basit hatalar.

Son lafım da 35'lik Emre Aşık için; Bugün inanılmaz iyi oynadı Fernando Torres'e karşı yaptığı hamlelerle Torres'i oyun içinde oldukça sıkıntıya soktu. Gerçekten yaşı ilerledikçe oyunu da büyüyor. Aslan parçasısın.

Hiç yorum yok: