29 Mart 2009 Pazar

Hoşgeldin Ross Brawn

Cuma antreman ve dün yapılan sıralama turlarında sezona muhteşem bir giriş yapan Brawn GP, bugün sabah yapılan yarışta göz kamaştıran bir sonuca imza atarak dubleyle sezona başladı. Jenson Button sezonun ilk yarışını kazanarak kariyerindeki 2.zafere ulaştı. Yarışı baştan sona önde götüren Button çok da zorlanmadan zafere ulaştı. Barichello ise iyi bir start alamamasına rağmen sonrasında yaptığı hamlelerle yerini yarış sonunda muhafaza etmeyi başardı. Gerçekten bu sezon oldukça enteresan yarışlar ve farklı isimleri podyumda göreceğiz gibi gözüküyor. Sezonun ilk yarışına kazalar ve geçişler damgasını vurdu. Geçen sezonun şampiyonu(!) Hamilton yarışa son sırada başlamasına rağmen 4.tur sonunda kargaşalardan yararlanarak 10.sıraya kadar yükseldi. Sonrasında ise 18.turdaki kazadan iyi yararlananlardan biri olmayı başardı. Açıkcası son sıradan başlayıp yarışı 3.sırada bitirmesi onun adına büyük başarı, ki bu üçüncülüğü güvenlik aracı pistteyken kendisini geçen Trulli'ye verilen cezayla elde etti. McLaren'deki onca soruna rağmen bundan daha iyi bir başlangıç beklenemezdi, tam anlamıyla piyango gibi oldu bu Hamilton adına. Toyota bu cezaya itiraz edeceğini belirtti ama sonuç değişmeyecektir.


Ferrari'ler için ise yarış umutlu başlasa da kabus gibi bitti. Felipe Massa 45.tur sonunda aracını garaja çekerken, büyük balon olma yolunda hızla ilerleyen Raikkonen ise berbat bir yarış sergiledi ve 3 tur geride deyim yerindeyse kafasına göre takıldı. arışın bitimine 3 tur kala yarışı ikinci ve üçüncü sırada sürdüren Sebastian Vettel ile Robert Kubica arasında yaşanan kaza hem sıralamayı oldukça değiştirdi hemde yarışın sonunun sarı bayrak altında bitmesine sebep oldu. Bu karmaşanın en çok yaradığı isim ise tartışmasız Fernando Alonso oldu. Kötü sıralamanın ardından Alonso adına 5.lik iyi bir sonuç.

1954'ten beri ilk defa yeni bir takım hem sıralamada hem yarışta duble yapmayı başardı. Jenson Button'ın kazandığı bu yarışla da ingiliz pilotlar 200. kez yarış kazanmış oldular. Çaylak Buemi ise belki de hiç beklemediği bir şekilde sezona puanla başladı ki bir çaylak için çok değerli bir puan. Umarım ilerleyen yarışlarda McLaren aracındaki, Ferrari ise pilotlarındaki problemleri halleder ve yarışa dahil olurlar

Sıralama

1 Jenson Button Brawn-Mercedes
2 Rubens Barrichello Brawn-Mercedes
3 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes
4 Timo Glock Toyota
5 Fernando Alonso Renault
6 Nico Rosberg Williams-Toyota
7 Sebastien Buemi STR-Ferrari
8 Sebastien Bourdais STR-Ferrari
9 Adrian Sutil Force India-Mercedes
10 Nick Heidfeld BMW Sauber
11 Giancarlo Fisichella Force India-Mercedes
12 Jarno Trulli Toyota
13 Mark Webber RBR-Renault
14 Sebastian Vettel RBR-Renault
15 Robert Kubica BMW Sauber
16 Kimi Räikkönen Ferrari
Ret Felipe Massa Ferrari
Ret Nelsinho Piquet Renault
Ret Kazuki Nakajima Williams-Toyota
Ret Heikki Kovalainen McLaren-Mercedes

Hiç yorum yok: